• Business

    Περσεύς: Την παραίτησή του υπέβαλε ο CEO Χρήστος Μπουγιουκλής – Η αιτιολογημένη γνώμη του ΔΣ για τη δημόσια πρόταση της Andromeda

    • NewsRoom


    Την παραίτησή του από τη θέση του CEO της «Περσεύς» υπέβαλε ο Χρήστος Μπουγιουκλής, ο οποίος αποχωρεί οικειοθελώς από την εταιρεία.

    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της «Περσεύς»: 

    Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 2ε της Απόφασης 3/347/12-7-2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, γνωστοποιείται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας “Περσεύς Προϊόντα Ειδικής Διατροφής ΑΒΕΕ”, κος Χρήστος Μπουγιουκλής παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής και απεχώρησε οικειοθελώς της εταιρείας, με ημερομηνία ισχύος την 15/4/2020.

    Νωρίτερα, η «Περσεύς» δημοσιοποίησε την έκθεση του χρηματοοικονομικού συμβούλου ΒΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. προς το ΔΣ της εταιρείας σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της «ANDROMEDA SEAFOOD SOCIEDAD LIMITADA» για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας. Δείτε εδώ την έκθεση της Beta Χρηματιστηριακή.

    To ΔΣ της Περσεύς κρίνει ως δίκαιο και εύλογο το προσφερόμενο αντάλλαγμα του ποσού των 1,15 ευρώ ανά μετοχή για κάθε μεταβιβασθείσα μετοχή της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της Andromeda Seafood.

    Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση:

    Το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα του ποσού των €1,15 ανά Μετοχή, όπως προβλέπεται στο Πληροφοριακό Δελτίο του Προτείνοντος, πληροί τα κριτήρια του “δίκαιου και εύλογου” ανταλλάγματος, όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 9, παράγραφοι 4 και 6 του Νόμου, δεδομένου ότι:

    α) Είναι κατά 2,4% ανώτερο της Μέσης Χρηματιστηριακής Τιμής της Μετοχής (MXTM) κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγήθηκαν της ημερομηνίας κατά την οποία δημιουργήθηκε η υποχρέωση υποβολής της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι την 27η Νοεμβρίου 2019, η οποία ανήρχετο σε € 1,123,.
    β) ούτε ο Προτείνων ούτε οποιοδήποτε Πρόσωπο που Ενεργεί Συντονισμένα με αυτόν απέκτησε Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία δημιουργήθηκε η υποχρέωση υποβολής της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι την 27η Νοεμβρίου 2019, και
    γ) υπερβαίνει κατά 17,94% την τιμή ανά Μετοχή που προέκυψε από την αποτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. (η σταθμισμένη τελική τιμή ανά Μετοχή που προέκυψε είναι € 0,975).

    Δείτε εδώ την αιτιολογημένη γνώμη του ΔΣ της Περσεύς



    ΣΧΟΛΙΑ