• Business

    Περιμένει το ΟΚ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Βιοχάλκο – Στα σκαριά η ΑΕΕΑΠ

    Νίκος Στασινόπουλος, Πρόεδρος Viohalco

    Νίκος Στασινόπουλος, Πρόεδρος Viohalco


    Τα τυπικά απομένουν για τη σύσταση της Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) που σχεδιάζει ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, καθώς το σχετικό αίτημα για αδειοδότηση έχει ήδη υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και η εταιρεία αναμένει την έγκρισή της για να προχωρήσει στα επόμενα βήματά της.

    Στην αίτηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία, μεταξύ των οποίων η αναλυτική περιγραφή της επενδυτικής πολιτικής της ΑΕΕΑΠ, και πιθανότατα μέσα στις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα συνεδριάσει και εκτός απροόπτου θα δώσει το “ΟΚ” για τη σύσταση της εταιρείας. Κατόπιν αυτού, με βάση το υπάρχον νομικό πλαίσιο, οι μετοχές της ΑΕΕΑΠ θα πρέπει να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο εντός δύο ετών από τη σύστασή της, κι έτσι η ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα έχει στο δυναμικό της μία ακόμα εισηγμένη εταιρεία, με αντικείμενο αυτή τη φορά την ανάπτυξη ακινήτων.

    Πρόκειται για μία αγορά στην οποία η ΒΙΟΧΑΛΚΟ δεν είχε δραστηριοποιηθεί μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι στη μακρά ιστορία της διέθετε πάντα και διαθέτει ακόμα μία ιδιαίτερα αξιόλογη ακίνητη περιουσία. Όμως τώρα φαίνεται πως οι ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων έπεισαν τη διοίκηση της εταιρείας ότι η σύσταση μίας ΑΕΕΑΠ είναι μία καλή επιχειρηματική κίνηση, ώστε να εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο τρόπο τα ακίνητα του ομίλου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν εμπορικά κέντρα, βιομηχανικά κτίρια και χώρους γραφείων σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

    Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ξεχωρίζουν αναμφίβολα το κτίριο όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens και το εμπορικό κέντρο River West στη λεωφόρο Κηφισού, ενώ διαθέτει επίσης και το εμπορικό κέντρο Mare West στην Κόρινθο. Επίσης, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει επενδύσεις σε ακίνητα στα Οινόφυτα, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για τη μίσθωση των γραφείων της στην Κηφισίας και την Αγίου Κωνσταντίνου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκπρόσωπος των θεσμών: Στόχος να κλείσει η γ’ αξιολόγηση μέχρι το τέλος του 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Καμμένος αποθεώνει τον Τσίπρα: Είναι πραγματικός ηγέτης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurobank: Ολοκληρώνεται η αναδιοργάνωση



    ΣΧΟΛΙΑ