• Business

    Performance: «Πράσινο φως» για την Κύρια Αγορά – Πότε θα γίνει η μετάταξη

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies


    Πράσινο φως, όπως άλλωστε και αναμενόταν, έδωσαν οι μέτοχοι της Performance στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, για την μετάταξη της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Η διοίκηση κατά τη διάρκεια της ΕΓΣ, σημείωσε ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι πολύ κοντά, καθώς βρίσκονται ήδη στο τέλος του δεύτερου σταδίου ενώ τα επόμενα βήματα είναι διαδικαστικά ώστε να…τελειώσει και οριστικά η μετάταξη στην κύρια αγορά.

    Το επόμενο στάδιο είναι η δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, που θα γίνουν σε περίπου 3 εβδομάδες, μετά θα γίνει η κατάθεση του φακέλου και τέλος θα έρθει η έγκριση από το Χρηματιστήριο και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Όπως εκτιμάει η διοίκηση, όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου, θα ακολουθήσει η οριστικοποίηση του δελτίου και θα υποβληθεί η αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αμέσως μετά θα ανοίξει πλήρως ο δρόμος για το… πρώτο καμπανάκι στην Κύρια Αγορά.

    Δυναμικό το 2023

    Η διοίκηση του ομίλου κατά τη διάρκεια της ΓΣ, τόνισε εμμέσως πλην σαφώς ότι τα νούμερα του 2023 αναμένεται να είναι ένα καλύτερα ενώ και τα επόμενα χρόνια η εταιρεία θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία.

    Σε έναν απολογισμό, ο CEO κ. Διονύσης Χιντζίδης επεσήμανε ότι «το 2023 η Performance διεκδίκησε και πήρε σημαντικά έργα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχουμε τις πρώτες επιτυχίες, έχουμε ισχυρό pipeline και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το 2024».

    Ο κ. Χιντζίδης μίλησε και για τις συνεργασίες, καθώς όπως σημείωσε «είδαμε επιλογές μας και συνεργασίες να ευδοκιμούν με σημαντικούς παρόχους όπως η Microsoft, το τμήμα του δημοσίου άρχισε να αποδίδει και θεωρώ ότι ισχυροποιήσαμε το αποτύπωμά μας στον ιδιωτικό τομέα, διευρύνοντας το πελατολόγιο σε τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια αλλά και σε μεγάλες βιομηχανίες».

    Ο CEO του ομίλου επεσήμανε ότι ο κυριότερος λόγος που μπαίνει στην ΚΑ είναι για να έχει δυνατότητες επιλογών ειδικά σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό και δύσκολο. «Το να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις δυνατές πηγές χρηματοδότησης είναι πολύ θετικό και βοηθητικό για την εταιρεία και την ανάπτυξή της τόνισε».

    Τα ψηφιακά έργα

    Η Performance μόλις πέρυσι ξεκίνησε πρακτικά στη δημιουργία τμήματος δημοσίου και φέτος προχώρησε στις πρώτες τιμολογήσεις και ήδη παραδίδονται τα πρώτα έργα με πελάτες το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την ΚτΠ και την Ελληνική Αστυνομία.

    Ο όμιλος ανέπτυξε τμήμα Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων και κέρδισε το έργο Tracy, διάρκειας 24 μηνών και προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Digital Europe. Αναφερόμενος σε αυτό το έργο η διοίκηση της εταιρείας τόνισε χθες ότι «ίμαστε προσανατολισμένοι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι είχαμε λαμπρή επιτυχία στο Τracy. Η διοίκηση εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα διεκδικήσει περισσότερα αντίστοιχα έργα καθώς αυτό τη βοηθάει και στο να διευρύνει τις επαφές και την αλληλεπίδρασή της με την αγορά.

    Επίσης το 2023 η Performance διεκδίκησε και πήρε σειρά έργων από τον ιδιωτικό τομέα, σε συνεργασία με συστημικές τράπεζες, μεγάλους βιομηχανικούς, ενεργειακούς και τηλεπικοινωνιακούς ομίλου.

    Μεσοσταθμικά, οι πωλήσεις της Performance Technologies έτρεξαν με ρυθμούς αύξησης 19% την περίοδο 2017-2022 και EBITDA 27%, με επαναλαμβανόμενα έσοδα άνω του 50%.

    Τα στοιχεία-ρεκόρ

    Τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας είναι εντυπωσιακά καθώς πέτυχε ιστορικό ρεκόρ εσόδων (+40%) και μικτού κέρδους (+20%) το πρώτο εξάμηνο του 2023.

    Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στο ποσό των 24,4 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού 17,461 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου της προηγούμενης χρήσης 2022, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 40%.

    Διαβάστε επίσης:

    Performance: Ανοίγει ο δρόμος για την Κύρια Αγορά

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πως διαμορφώνεται το ποσοστό του Γιώργου Περιστέρη

    Μικροδορυφόρους αποκτά η Ελλάδα – Προκηρύχθηκε Ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός



    ΣΧΟΛΙΑ