ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από την εκδήλωση ενδιαφέροντος τον περασμένο Οκτώβριο τελικώς πέντε υποψήφιοι προκρίνονται ώστε να συμμετάσχουν στη β’ φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου για τη μελέτη και κατασκευή των φοιτητικών εστιών που έχει δημοπρατήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με ΣΔΙΤ.
Πρόκειται για τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις-IntrakatΙΝΚΑΤ -0,11%, ΑΒΑΞ, ΜΕΤΚΑ (Metlen) και ΑΤΕΣΕ, ενώ εκτός έμεινε η κοινοπραξία ΕΚΤΕΡ-ΤΕΝΑ-ΕΡΕΤΒΟ που είχε αρχικώς εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει ο ανταγωνιστικός διάλογος όπου θα καθοριστεί το αντικείμενο και η διάρκεια της σύμβασης, ώστε στην τελική φάση να κατατεθούν και οι δεσμευτικές προσφορές των κατασκευαστικών εταιρειών.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 105,34 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και στοχεύει στη στέγαση 750 φοιτητών στις πανεπιστημιουπόλεις Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Πτολεμαΐδας.
Τα προτεινόμενα συγκροτήματα φοιτητικών εστιών θα περιλαμβάνουν χώρους μόνιμης διαμονής και φιλοξενίας φοιτητών και καθηγητών, χώρους υγιεινής και κοινόχρηστους χώρους, όπως καθιστικά, πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες και αναγνωστήρια.
Ακόμη, φοιτητική λέσχη για τη σίτιση των φοιτητών, καθώς και κοινόχρηστους χώρους για μελέτη και ψυχαγωγία, πχ. βιβλιοθήκη.
Ειδικότερα, στην Κοζάνη το συγκρότημα φοιτητικών εστιών προβλέπεται να έχει δυναμικότητα φιλοξενίας περίπου 350 ατόμων, με τη φοιτητική λέσχη να εξυπηρετεί καθημερινά 700-800 άτομα, ανεξαρτήτως εάν μένουν ή όχι εντός συγκροτήματος.
Αντίστοιχα, στην Καστοριά οι φοιτητικές εστίες προορίζονται για φιλοξενία 150 ατόμων και η λέσχη για τη σίτιση 400 ατόμων καθημερινά.
Όσον αφορά στη Φλώρινα, προτείνεται συνολική δυναμικότητα φιλοξενίας περίπου 150 ατόμων και φοιτητική λέσχη δυναμικότητας 350 ατόμων. Τέλος, για την Πτολεμαΐδα προβλέπεται δυναμικότητα φιλοξενίας περίπου 100 ατόμων.
Συνολικά, θα ανεγερθούν κύριοι χώροι 22.019 τ.μ. στις τέσσερις περιοχές, με το συνολικό εμβαδό των συγκροτημάτων να ανέρχεται σε 28.700 τ.μ. και περιβάλλοντες χώρους που θα ανέλθουν σε 33.920 τ.μ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Τι θα πει ο Τραμπ στο διάγγελμά του, έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
- Παγκόσμια οικονομία: ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα και IEA συντονίζονται για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης
- Νέα δωρεά στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών της Angelakos (Hellas)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τη δικογραφία για τους 11+2 αναμένει η κυβέρνηση για την άρση ασυλίας και τον μίνι ανασχηματισμό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.