• Business

    Πέντε νέα για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε!

    Τα επόμενα... ψηφιακά βήματα του Σκλαβενίτη

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης. Επικεφαλής Σκλαβενίτης ΑΒΕΕ


    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που θα πρέπει να γνωρίζετε!

    -Πολύτιμο έδαφος στην ανταγωνιστικότητα συνεχίζει να χάνει η ελληνική οικονομία, με τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη να επιδεινώνεται. Η χώρα καταλαμβάνει την 86η θέση μεταξύ 138 κρατών στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση “Global Competitiveness Report 2016 – 2017” του World Economic Forum, από την 81η μεταξύ 140 κρατών, που κατείχε στην προηγούμενη αξιολόγηση (“Global Competitiveness Report 2015 – 2016”).

    -Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) «θα μειώσει» ξανά την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το 2016, δήλωσε η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ χαρακτήρισε τις πολιτικές που περιορίζουν το εμπόριο «κακές οικονομικές πρακτικές» που θα εμποδίσουν την ανάπτυξη. Εν όψει της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Λαγκάρντ είπε ότι η πρόβλεψη για την οικονομία των ΗΠΑ θα αναθεωρηθεί και πάλι προς τα κάτω, λόγω της μεγάλης επιβράδυνσης που υπήρξε στο πρώτο εξάμηνο του έτους. 

    – Συζήτηση για το χρέος και ειδικά για την πρόοδο των βραχυπρόθεσμων μέτρων και για την διαδικασία συζήτησης των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων, έγινε μεταξύ του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), κ. Κλ. Ρέγκλινγκ, και του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλ. Τσακαλώτου. Επόμενο βήμα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ ευρώ είναι να διαπιστωθεί στις συνεδριάσεις του Euroworking Group – την Πέμπτη – και του Eurogroup στις 10 Οκτωβρίου ότι έχουν υλοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, καθώς υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες σε ότι αφορά τις δράσεις που δεν απαιτούν νομοθετική πρωτοβουλία. 

    -Παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ για ένα μήνα και βελτίωση των όρων, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνεται, τη συνεχιζόμενη προσέλευση των καταναλωτών για ένταξη στη ρύθμιση. Ετσι, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται ως τις 31 Οκτωβρίου. 

    -Με υψηλές ταχύτητες φαίνεται ότι τρέχουν όλα στην συμφωνία της Μαρινόπουλος με τον Σκλαβενίτη καθώς υπεγράφη, η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία αναρτήθηκε σε ασφαλή ιστοσελίδα και από το πρωί της Πέμπτης (29 Σεπτ) οι προμηθευτές που έχουν ήδη συναινέσει στο “κούρεμα” των οφειλουμένων από την Μαρινόπουλος ΑΕ κατά 50%, θα πρέπει να την υπογράψουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο της συμφωνίας αποτελείται από 218 σελίδες. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/na-pos-kipros-tria-chronia-meta-kourema-katafere-na-proselkisi-ke-pali-kefalea/78124



    ΣΧΟΛΙΑ