• Business

    «Παρών» από πέντε fund για το Jupiter της Alpha Bank

    alpha bank


    Παρόντα δήλωσαν χθες στο Λονδίνο και τα πέντε fund που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου Jupiter της Alpha Bank. Συγκεκριμένα κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές -στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 2 το πρωί της Τρίτης ώρα Ελλάδας- οι:

    Fortress, Apollo, Centerbridge, Lonestar, Pimco.

    Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το fund που απέκτησε τα «κόκκινα» δάνεια με εξασφαλίσεις καθώς και το τίμημα που πρόσφερε.

    Όπως είναι γνωστό στο project Jupiter περιλαμβάνονται δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ονομαστικής αξίας 800 εκατ ευρώ με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε 1.700 ακίνητα. Ανάμεσα τους βρίσκονται και πολλά μικρομεσαία ξενοδοχεία (σε όλη την επικράτεια), κατοικίες, εμπορικά ακίνητα καθώς και οικόπεδα. Επίσης στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται και ακίνητα που έχουν περιέλθει στην τράπεζα, με την ανακτίσητη αξία τους να υπολογίζεται άνω των 50εκατ ευρώ. Το 30% των ακινήτων βρίσκονται στην Αθήνα και τα υπόλοιπα ανά την επικράτεια.

    Το Jupiter είναι το δεύτερο μεγάλο χαρτοφυλάκιο δανείων με εξασφαλίσεις που μεταβιβάζεται σε fund, μετά την αντίστοιχη κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς, φέτος το καλοκαίρι με το project Amoeba.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παραμένει «buy» η Αxia στις ελληνικές τράπεζες. Γιατί μειώνει τις τιμές στόχους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι ζήτησε ο Δραγασάκης από τους τραπεζίτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όμιλος Σφακιανάκη: Θα τρυπήσει και το τρίτο «σωσίβιο» της δανειακής αναδιάρθρωσης που προσέφεραν οι τράπεζες;



    ΣΧΟΛΙΑ