• Business

    Το Παρίσι ετοιμάζεται να κλέψει από το City του Λονδίνου 511 δισ. ευρώ!

    michel sapin

    Ο Γάλλος υπουργός, Michel Sapin


    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Michel Sapin, βάζει στο στόχαστρο το City του Λονδίνου και στις τελευταίες του δηλώσεις εμφανίζεται ιδιαίτερα εμπρηστικός, ενώ υποστήριξε πως το Brexit θα είναι η αιτία που θα απολέσει τη θέση του ως το κέντρο συμψηφισμού της Ευρώπης.

    Είναι γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα δεχτεί ισχυρό πλήγμα στον οικονομικό τομέα λόγω Brexit και ο Sapin τόνισε στο δίκτυο Sky News ότι “Θα υπάρξουν συνέπειες (από το Brexit). Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, το ότι κανείς στην Ευρωζώνη δεν πρόκειται να δεχτεί το κεντρικό σημείο συμψηφισμού του ευρώ να βρίσκεται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

    Ο Sapin συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο Λονδίνο οι οποίες, ωστόσο, θα λαμβάνουν χώρα μόνο εντός Ε.Ε. από εδώ και στο εξής. Και από αυτή την άποψη, “το Παρίσι βρίσκεται σε θέση ισχύος και επεξεργάζεται τις δυνατότητες που έχει για να φιλοξενήσει αυτές τις δραστηριότητες”.

    Τα γραφεία συμψηφισμού στο Λονδίνο διαχειρίζονται τα χρηματοπιστωτικά ρίσκα και ενεργούν ως μεσάζοντες για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν swaps και παράγωγα, έτσι ώστε να μπορούν να εγγυηθούν τα συμβόλαια σε περίπτωση που κάποιο από τα εμπλεκόμενα μέρη στη διαπραγμάτευση κάνει πίσω.

    Η ευρεία αποδοχή της αγγλικής γλώσσας και της βρετανικής νομοθεσίας έχει μετατρέψει το City του Λονδίνου σε έναν κόμβο συμψηφισμού διεθνούς εμβέλειας. Σε τέτοιο βαθμό, που ελέγχει το 70% του συμψηφισμού των παραγώγων με βάση το ευρώ, ενώ το Παρίσι ελέγχει μόλις το 11%, σύμφωνα με το Sky News. Παράλληλα, το Bloomberg ισχυρίζεται ότι το City επεξεργάζεται συμβόλαια που αγγίζουν τα 511 δισ. ευρώ περίπου σε καθημερινή βάση.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, παρά την ισχύ του, επανειλημμένα έπρεπε να υπερασπίζεται του δικαιώματός του να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις συμψηφισμού του ευρώ, από τη στιγμή που ποτέ δεν το υιοθέτησε σαν νόμισμα. Μάλιστα, πέρσι η χώρα κέρδισε και σχετική δίκη προκειμένου να μπορούν να συνεχιστούν οι διαδικασίες αυτές στο City.

    Από την άλλη, η Γαλλία έχει πολλάκις τονίσει ότι θέλει να γίνει “χαλίφης στη θέση του χαλίφη” και να φέρει τις δουλειές από το Λονδίνο στην Πόλη του Φωτός. Τα νέα αυτά σχόλια του Sapin αντανακλούν εκείνα του Γάλλου Προέδρου, Francois Hollande, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι σε θέση να διατηρήσει το ρόλο του στο συμψηφισμό από το δημοψήφισμα του Brexit – το οποίο έλαβε χώρα στις 23 Ιουνίου – και μετά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ικανοποίηση από τον SSM για το σχέδιο διάσωσης της Τρ. Αττικής από το Θ. Πανταλάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η Interamerican άλλαξε αφεντικό; Όλο το παρασκήνιο από την αποχώρηση Κώτσαλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ