• Business

    Παράθυρο αισιοδοξίας για την πώληση της Forthnet ανοίγουν οι Βρυξέλλες

    • NewsRoom
    Η επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager

    Η επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager


    Το «πράσινο φως» για περαιτέρω συγκέντρωση στην ευρωπαϊκή τηλεπικοινωνιακή αγορά, η οποία -σε σχέση με τις ΗΠΑ ή την Κίνα- διαθέτει έναν κατακερματισμένο τομέα τηλεπικοινωνιών, δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η χθεσινή απόφαση των Βρυξελλών να εγκρίνουν χωρίς προϋποθέσεις το deal για την εξαγορά της Tele2 στην Ολλανδία από την T-Mobile (Deutsche Telekom), θεωρείται κομβική.

    Εμμέσως πλην σαφώς, η απόφαση αφορά και την Ελλάδα, καθώς δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για επιτυχή έκβαση του πολύπαθου deal για την απόκτηση της Forthnet από το σχήμα Vodafone – WIND, καθησυχάζοντας τυχόν ανησυχίες από πλευράς κυβέρνησης και τραπεζών.

    Οι αρμόδιες Αρχές Ανταγωνισμού εφαρμόζοντας ειδικές μελέτες προστασίας του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος κατέληξαν στο ότι η μείωση του αριθμού των παρόχων κινητής από τέσσερις σε τρεις δεν πλήττει τον ανταγωνισμό, δεν θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση τιμών, ούτε ενέχει κίνδυνο εναρμονισμένων εμπορικών πρακτικών.

    Μάλιστα, στην απόφαση επισημαίνεται ότι η συγχώνευση δεν θα επηρεάσει και τους εικονικούς παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Η ίδια η επίτροπος Margrethe Vestager, ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα προστασίας του ανταγωνισμού, δήλωσε ότι η συγκέντρωση δεν θα επηρεάσει τις τιμές και την ποιότητα των υπηρεσιών κινητής για τον καταναλωτή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπόλικο παρασκήνιο με non paper «αγνώστου» προέλευσης στην υπόθεση Forthnet

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμηλές προσδοκίες για Forthnet – Δεσμευτική και από Αντέννα λένε οι πληροφορίες



    ΣΧΟΛΙΑ