• Business

    Παραμένει στη φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Απέρριψε την προσφυγή του το δικαστικό συμβούλιο

    Η Καίτη Κουτσολιούτσου προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, Αθήνα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, Eurokinissi


    Στη φυλακή θα παραμείνει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του γιου του ιδρυτή της Folli Follie που ζητούσε να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

    Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι ορθά η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκισή του στις 9 Σεπτεμβρίου (όπως και του πατέρα του Δημήτρη), μετά την απολογία του για 5 κακουργηματικές πράξεις.

    Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως που εισηγήθηκε την απόρριψη της προσφυγής του κατά του εντάλματος της προσωρινής του κράτησης.

    «Επικίνδυνος για διάπραξη νέων αδικημάτων»

    Αρχικά ήταν η απόφαση της αρμόδιας ανακρίτριας και του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων που στις 9 του Σεπτέμβρη, μετά την απολογία του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Folli Follie, διέταξαν την προσωρινή του κράτηση για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της εταιρείας, με βασικότερο λόγο ότι είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων αν παραμείνει ελεύθερος.

    Έπειτα και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνα Τσιρώνη που χρεώθηκε την προσφυγή του για να προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, έκρινε ότι συντρέχουν οι επικαλούμενοι στο ένταλμα προσωρινής κράτησης, λόγοι για να μην είναι ελεύθερος μέχρι να δικαστεί.

    Είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων, συναφών με αυτά που αντιμετωπίζει, φέρεται να ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην πρόταση της η εισαγγελέας.

    «Αρκούν οι περιοριστικοί όροι»

    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, στην προσφυγή του, υποστηρίζει ότι αρκούσε η επιβολή περιοριστικών όρων σε βάρος του καθώς ήταν πάντοτε παρών σε όλα τα στάδια της προκαταρκτικής εξέτασης και της ανάκρισης, ότι δεν έχει ποτέ καταδικαστεί και ότι αν παραμείνει ελεύθερος, δεν θα διαπράξει νέα αδικήματα, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς πλέον έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του, ενώ έχει αποχωρήσει και από τη Folli Follie που πλέον διοικείται από διορισμένη διοίκηση.

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατηγορούνται ως συνιδρυτές εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογραφούσαν στοιχεία για να εμφανίσουν μία ψευδή οικονομική ευρωστία στην εταιρεία που ίδρυσαν, καταφέρνοντας έτσι, μαζί με το τρίτο μέλος της οικογένειας, τη σύζυγο Καίτη Κουτσολιούτσου, να χειραγωγήσουν τη μετοχή της εταιρείας τους, να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό και να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.

    Πατέρας και γιος κατηγορούνται και κρίθηκαν προφυλακιστέοι για 5 κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

    Η Καίτη Κουτσολιούτσου είναι η μόνη από την οικογένεια που παραμένει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

    Διαβάστε επίσης:

    FAZ: Η Ελλάδα μειώνει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια – Το σκάνδαλο της Folli Follie εξακολουθεί να σκιάζει το χρηματιστήριο της Αθήνας

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης στα γραφεία της Folli Follie – Μήνυμα στήριξης στη νέα διοίκηση

    Ξαναχτύπησε η QCM του Γκάμπριελ Γκρέγκο – Ποια εταιρεία βάζει τώρα στο στόχαστρο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ