• Business

    Παπαθάνος (CPI): Κοιτάμε εξαγορές – Πάνω από 19,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος το έτος

    O Διευθύνων Σύμβουλος της CPI Άρης Παπαθάνος

    O Διευθύνων Σύμβουλος της CPI Άρης Παπαθάνος


    Θέμα χρόνου είναι να κλειδώσει deal εξαγοράς από την CPI, με τον CEO κ. Άρη Παπαθάνο να σημειώνει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν νέα για εξαγορά άλλης εταιρείας από την εισηγμένη πληροφορικής.

    Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών για την πορεία της CPI (η ετήσια χρήση της εταιρείας είναι 1/7-30/6), ο κ. Παπαθάνος διέψευσε για ακόμα μια φορά τα σενάρια περί εξαγοράς της CPI από την Real Consulting ή με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, τονίζοντας ότι η εισηγμένη προσανατολίζεται να εξαγοράσει άλλες μικρότερες εταιρείες και όχι να εξαγοραστεί.

    Μάλιστα όπως είπε χθες, είναι κοντά σε εξαγορά και κοιτούν κυρίως ελληνικές εταιρείες οι οποίες έχουν όμως και δραστηριότητα στο εξωτερικό. «Αυτό που θέλουμε είναι  να εξαγοράσουμε εταιρείες που θα δώσουν αξία στην CPI αλλά και στους μετόχους μας, προσθέτοντάς μας 5-10 εκατ. ευρώ ετησίως στον τζίρο μας. Έχουμε ήδη κάνουμε πολλές επαφές και έχουμε συζητήσει με τουλάχιστον 10 εταιρείες» είπε ο κ. Παπαθάνος.

    Αύξηση τζίρου και μερισματική πολιτική

    Ο CEO της CPI φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της εταιρείας λέγοντας ότι μέλημα της διοίκησης είναι να πηγαίνει καλά η εταιρεία και να ανταμείβει τους μετόχους της.

    Ο τζίρος το 2023-2024 αναμένεται να κλείσει πάνω από τα 19,5 εκατ. ευρώ και τα EBITDA γύρω στα 1,1 εκατ. ευρώ.  Ενώ το 2025-2026 αναμένεται να ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ.

    Η εταιρεία την προηγούμενη χρήση δεν είχε δώσει μέρισμα καθώς εμφάνισε ζημιές, ωστόσο όπως είπε η διοίκηση στόχος είναι να ανταμείψει τους μετόχους οι οποίοι «περιμένουν αρκετό καιρό».

    Παράλληλα η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της και την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της. Όλες οι επενδύσεις έχουν στόχο την βελτίωση του αποτυπώματος της εταιρείας στο περιβάλλον και στην κοινωνία, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας.

    Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι τρεις σημαντικές συνεργασίες στις οποίες έχει προχωρήσει η CPI το τελευταίο εξάμηνο με την Milestone για την ανάπτυξη της προϊοντικής γκάμας στο κομμάτι του surveillance, την Poly – μέλος του oμίλου της HP- που αφορά στη διανομή προϊόντων υβριδικής εργασίας και την Govee, συνεργασία με την οποία εγκαινιάζει την είσοδό της στα Smart IoT products με στόχο την ενίσχυση της παρουσία της στην αγορά του retail.

    Στο 9μηνο

    Η CPI ανακοίνωσε σημαντική αύξηση 11,7% στα έσοδα 6μήνου τα οποία διαμορφώθηκαν στα 9,85 εκατ. ευρώ έναντι 8,82 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο με την συμμετοχή των υπηρεσιών στα έσοδα σταθερή στο 22%. Ωστόσο εμφάνισε ζημιές 287.970 ευρώ.

    H λειτουργική κερδοφορία σημείωσε μικρή μείωση, με το EBITDA να διαμορφώνεται στα 316 χιλ. ευρώ. Το σημαντικότερο μέρος της μείωσης σε σχέση με την περυσινή περίοδο προέρχεται από την επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 138 χιλ. ευρώ η οποία υπολογίζεται ως έσοδο την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

    Επιπλέον, ο δείκτης EBITDA έχει επιβαρυνθεί με το κόστος των δικαιωμάτων προαίρεσης (stock options) το οποίο υπολογίζεται στα 19 χιλ. ευρώ για το τρέχον εξάμηνο. Η επιβάρυνση αυτή έχει αποτυπωθεί στις οικονομικές καταστάσεις επηρεάζοντας αρνητικά την κερδοφορία αλλά όχι τα ίδια κεφάλαια και την καθαρή θέση της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Drydel Shipping (Κώστας Δελαπόρτας): Ναυπηγεί δέκα πλοία

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Εξασφάλισε έσοδα 6,5 εκατ.δολαρίων και ναυπηγεί 6 πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ