• Business

    Παπαστεργίου: Ενισχύεται ο ψηφιακός οδηγός – Αλλαγή ενεργειακού παρόχου από το κινητό

    Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου συμμετέχει στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπου παρουσιάστηκε η πρώτη εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης στο gov.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

    Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου συμμετέχει στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπου παρουσιάστηκε η πρώτη εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης στο gov.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    «Το ελληνικό Δημόσιο αλλάζει και αλλάζει προς όφελος του πολίτη», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου στο πλαίσιο του EmTech Europe 2024, λέγοντας ότι το επόμενο βήμα του βοηθού Τεχνητής Νοημοσύνης είναι στα σκαριά, καθώς η εφαρμογή συνεχίζει να αναπτύσσεται δίνοντας απαντήσεις στους πολίτες για ζητήματα που ξεπερνάνε τα θέματα γραφειοκρατίας και διαδικασιών.

    Μάλιστα προανήγγειλε ότι από τον Μάρτιο οι πολίτες θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν ενεργειακό πάροχο με ένα μήνυμα στο κινητό τους χωρίς να χρειάζονται περισσότερες διαδικασίες. «Καλώς εχόντων των πραγμάτων σε ένα μήνα, ελπίζουμε να προλάβουμε τις αλλαγές τον Μάρτιο» επεσήμανε. «Θα ακολουθήσουν τηλεπικοινωνίες και ασφάλειες. Στόχος μας είναι να γίνει η εξυπηρέτηση των πολιτών πιο απλή και γρήγορη» σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.

    «Το mAIgov.gr συνεχίζει να εξελίσσεται και αυτό το κάνει μέσα από την εκπαίδευσή του και καθημερινά γίνεται πιο γρήγορο και αποτελεσματικό», επεσήμανε ο ίδιος.

    Ο ψηφιακός βοηθός Τεχνητής Νοημοσύνης έχει σημειώσει μεγάλη απήχηση καθώς καθημερινά δέχεται 300.000 ερωτήματα, με την ζήτηση να είναι συνεχώς αυξανόμενη σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου. Παράλληλα ανέφερε ότι «εξετάζουμε και το όριο ανά λεπτό που μπορεί να αντέξει το σύστημα», τονίζοντας πως το mAIgov.gr εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες λειτουργίες σε απλό επίπεδο πως θα μπορούσε να είναι ένας ψηφιακός βοηθός του πολίτη

    Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε ότι «οι ψηφιακοί βοηθοί θα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας τα επόμενα χρόνια, και στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μην είναι απλά ένα παθητικό κομμάτι που θα απαντά αλλά να ενεργεί κιόλας για λογαριασμό μας», αναφέροντας ως παράδειγμα τη δυνατότητα να κλείνει ραντεβού για τατυτότητα.

    Η απλούστευση των διαδικασιών όπως η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι ένα ακόμα βήμα που αναμένεται το επόμενο διάστημα. «Για την εγγραφή στο Πανεπιστήμιο σήμερα αναζητείται εκτυπωμένη αίτηση, φωτογραφείο, πιστοποιητικό γέννησης. Στόχος είναι με ένα μήνυμα στο wallet που περιλαμβάνει όλα αυτά τα έγγραφα να γίνεται η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο» επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Μάλιστα τόνισε ότι σύντομα έρχεται στο wallet η κάρτα αιμοδότη ενώ σχεδιάζονται και νέες υπηρεσίες. Αναφερόμενος στο myauto είπε πως πάει πολύ καλά και πως σε λίγο διάστημα με όλη την πληροφορίας ενοποιημένη θα μπορεί να εντοπίζονται τα «επικίνδυνα» οχήματα.

    Αναφερόμενος στην ψηφιακή ταυτότητα τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την διαλειτουργικότητα στον έλεγχο ταυτοτήτων μεταξύ των δύο χωρών δημιουργώντας μέσα στο 2024 μια «διακρατική γέφυρα».

    Διαβάστε επίσης:

    Παπαστεργίου: Το 2024 θα κάνουμε εντυπωσιακά πράγματα στο κομμάτι της ψηφιοποίησης

    Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε αισιόδοξοι για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

    Γεωργιάδης προς διοικητές νοσοκομείων: Σας σέβομαι απεριόριστα, σας βλέπω ως συνεργάτες και θέλω να με βλέπετε ως συνεργάτη



    ΣΧΟΛΙΑ