Δυνατότητα ανάπτυξης εγκαταστάσεων υδατοδρομίου αποκτά ο Λιμένας Σκύρου, μετά τη Βεβαίωση Αποδοχής Τεχνικού Φακέλου του υδατοδρομίου που υπεγράφη από τον Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Με τη συγκεκριμένη Βεβαίωση, η εταιρεία «Υδατοδρόμιο Σκύρου Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία», που υπέβαλλε το σχετικό αίτημα άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου.
Ανάλογες Βεβαιώσεις, που επιτρέπουν την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, έχουν χορηγηθεί στην Αλόννησο και στην Τήνο, ενώ εξετάζονται οι σχετικοί φάκελοι που αφορούν στα υδατοδρόμια Πάτμου και Σκοπέλου.
Υπενθυμίζεται ότι άδειες ίδρυσης έχουν χορηγηθεί, επίσης, στα υδατοδρόμια Ίου, Βόλου, Ρεθύμνου, Καλαμάτας, Κυλλήνης και Κύμης, ενώ συνολικά, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζονται άλλα 18 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων.
Με αφορμή τη χορήγηση Βεβαίωσης Τεχνικού Φακέλου στο υδατοδρόμιο της Σκύρου, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:
«Η Σκύρος αποκτά τη δυνατότητα να αναπτύξει εγκαταστάσεις υδατοδρομίου, μια εξαιρετικά χρήσιμη υποδομή για την αεροπορική σύνδεση του νησιού, μελλοντικά, με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, αλλά και την ηπειρωτική χώρα. Οι πτήσεις υδροπλάνων μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση στη Σκύρο, ενώ σε συνδυασμό με την πρόοδο για τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Εύβοια και σε άλλα νησιά των Σποράδων, τίθενται οι βάσεις ώστε να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο δίκτυο πτήσεων υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή».
Διαβάστε επίσης:
Γκ. Αντάνι: Το sell off των 72 δις δολαρίων – Οι επενδυτές φεύγουν, το Άμπου Ντάμπι επενδύει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Protos: Το τέλος μιας δύσκολης περιόδου και η νέα αφετηρία για τη METLEN
- Συνεχίζονται οι πολεμικές εντάσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου και εμποδίζουν την ασφαλή ναυσιπλοΐα
- Οι «χρυσές» συμβάσεις που θέλουν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές – Μάχη για ΣΔΙΤ €1,5 δισ.
- «ΔΕΟΣ» της ΑΑΔΕ και με… υποβρύχιο drone – Τα νέα υπερόπλα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.