• Business

    Paolo Gallo (Italgas): Συζητήσεις με Κοπελούζο για είσοδο με 10% έως 20% στη ΔΕΠΑ Υποδομών

    • NewsRoom
    Paolo Gallo, CEO Italgas

    Paolo Gallo, CEO Italgas


    Τις συζητήσεις του ομίλου Κοπελούζου με την Italgas για την απόκτηση ποσοστού 10% έως 20% του πρώτου στον όμιλο της ΔΕΠΑ, επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας, Paolo Gallo.

    «Αυτό είναι λίγο πολύ το ποσοστό για το οποίο μιλάμε», είπε ο Gallo στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε την Πέμπτη στην Αθήνα, μετά την τελετή για την οριστικοποίηση της πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών.

    Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μία συμφωνία μπορεί να πάρει εβδομάδες ή μήνες για να οριστικοποιηθεί, αναφέρει το reuters.

    Η Italgas ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την αγορά του ελληνικού δικτύου φυσικού αερίου ΔΕΠΑ Υποδομών από το ΤΑΙΠΕΔ και τα Ελληνικά Πετρέλαια και ότι σχεδιάζει να το επεκτείνει και να το ψηφιοποιήσει.

    Η ΔΕΠΑ Υποδομών, η οποία πουλήθηκε έναντι 733 εκατ. ευρώ (735 εκατομμύρια δολάρια), κατέχει μερίδια στους τρεις κύριους φορείς εκμετάλλευσης διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

    Ο ιταλικός όμιλος, σύνηψε τη συμφωνία πέρυσι και δήλωσε ότι θα επενδύσει 8,6 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2028 για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού δικτύου φυσικού αερίου και την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του ιταλικού του δικτύου.

    «Θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας στην τεχνολογία για να οικοδομήσουμε μια άριστη υποδομή και μαζί της να συμβάλουμε στην επίτευξη των στόχων σταδιακής κατάργησης του άνθρακα και του λιγνίτη που έχει θέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με αυτούς της Ε.Ε. », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Italgas, Paolo Gallo.

    Η Italgas είπε ότι στόχευε να ψηφιοποιήσει πλήρως το ιταλικό δίκτυο σε λίγους μήνες για να διευκολύνει τη χρήση περισσότερου πράσινου υδρογόνου και συνθετικών καυσίμων ως μέρος των ευρωπαϊκών προσπαθειών για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

    “Η υποδομή φυσικού αερίου, για να μπορέσει να γίνει αυτό,… πρέπει να είναι έξυπνη, ψηφιακή και ευέλικτη”, είπε ο Gallo, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είχε παρόμοια σχέδια για το ελληνικό δίκτυο.

    Η Italgas στοχεύει να επεκτείνει το ελληνικό δίκτυο για να εξυπηρετήσει περίπου 1 εκατομμύριο πελάτες, από περίπου 600.000 τώρα, επισήμανε.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΔΕΠΑ Υποδομών: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 100% από την ιταλική Italgas



    ΣΧΟΛΙΑ