• Business

    Νέες επενδύσεις – Νέες προσλήψεις. Αυτό είναι ο νέο σύνθημα του Α. Παντελιάδη (της Metro)


    Νέες επενδύσεις και νέες προσλήψεις . Αυτό φαίνεται ότι θα είναι από εδώ και στο εξής το σύνθημα του επιχειρηματία Αριστοτέλη Παντελιάδη καθώς μετά την εξαγορά των σουπερμάρκετ Βερόπουλου αλλάζει πλάνα.  Όπως δήλωσε ο κ. Παντελιάδης σήμερα ” δεν χρωστάμε σε κανέναν ούτε ένα ευρώ. Ο δανεισμός μας είναι μηδενικός. Για τον λόγο αυτό είμαστε σε θέση να υπερηφανευόμαστε για μια υγιή επιχείρηση όπως είναι η METRO και να ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά την εξαγορά της Βερόπουλος με πλήρη αποπληρωμή των οφειλών της”.

    Ο κ. Παντελιάδης επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι οι προμηθευτές της Βερόπουλος θα πληρωθούν άμεσα και στο ακέραιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «η συνεργασία με τους προμηθευτές πρέπει να έχει αμοιβαίο όφελος. Θέλουμε τη συνεργασία και τη βοήθειά τους και όταν λέω βοήθεια δεν σημαίνει κανενός είδους haircut. Όλες οι υποχρεώσεις της οι οποίες φθάνουν τα 60-70 εκατ. ευρώ θα πληρωθούν στο ακέραιο.

    Οι τράπεζες μας χρηματοδοτούν 

    Το ίδιο θα συμβεί και με τις δανειακές υποχρεώσεις της εταιρίας οι οποίες ανέρχονται στα 150 εκατ. ευρώ. Συμφωνήθηκε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του υφιστάμενου δανείου και βελτίωση επιτοκίου. Φιλοδοξούμε ο όμιλος να έχει επαρκή κερδοφορία και να μειώσει σταδιακά τον δανεισμό από το 2017.” Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας παραδέχτηκε ότι οι τράπεζες πάρα την σημερινή συγκυρία είναι διατεθειμένες να τον χρηματοδοτήσουν.

    Το νέο σχήμα που θα προκύψει από την εξαγορά της Βερόπουλος από τη Metro, στην οποία η πλευρά Παντελιάδη συμμετέχει με ίδια κεφάλαια ύψους 35 εκατ.ευρώ στοχεύει σε τζίρο 1,5 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας, πρόσληψη 1.000 νέων εργαζομένων, νέες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 45-50 εκατ. ευρώ. Η νέα εταιρεία θα διαθέτει δίκτυο άνω των 240 καταστημάτων σούπερ μάρκετ  και 50 cash and carry.

    panteliadis+veropoulos
    Αριστοτέλης Παντελιάδης. Επικεφαλής METRO

    Δηλώσεις στο mononews.gr

    Σημείο-κλειδί του νέου επενδυτικού σχεδιασμού αποτελεί η διεύρυνση του δικτύου logistics. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ.Παντελιάδης στο Mononews.gr η αλυσίδα βρίσκεται κοντά στη συμφωνία αγοράς ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, ενώ προχωρά και στην ενοικίαση αποθηκών-ψυγείων. Επίσης, σχεδιάζεται η επέκταση των αποθηκών στα Οινόφυτα κατά 20.000 τ.μ. και ο εκσυγχρονισμός των αποθηκών της Βερόπουλος στον Ασπρόπυργο.

    Οσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια ο κ.Παντελιάδης, δεν κλείνει την πόρτα σε νέες εξαγορές υποστηρίζοντας ότι “ο τομέας του λιανεμπορίου τροφίμων είναι πολύ ανταγωνιστικός και δεν υπάρχει χώρος για όλους”. Θετικός πάντως εμφανίσθηκε και στο ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κοινή ομάδα αγοράς με τον Βερόπουλο. Η κίνηση αυτή σύμφωνα με τον κ.Παντελιάδη θα ενισχύσει την παρουσία των ελληνικών σημάτων στα Βαλκάνια, η οποία είναι αρκετά περιορισμένη σήμερα.

    my market

    Η εξαγορά της Βερόπουλος

    Τόσο η METRO, όσο και η Βερόπουλος, αποτελούν δύο δυνατές ελληνικές εταιρείες στο χώρο, που έχουν διαγράψει τη δική τους πετυχημένη πορεία στο επιχειρηματικό σκηνικό της Ελλάδας. Τώρα, σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, οι δύο εταιρείες ενώνονται και τα My market υποδέχονται τα Βερόπουλος, για να στήσουν μία δημιουργική πορεία προς την πρόοδο, την ανάπτυξη και την επιτυχία, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην ελληνική αγορά.

    Στη νέα εποχή της εταιρείας, το δίκτυο λιανικής πώλησης αριθμεί περισσότερα από 250 καταστήματα και το δίκτυο χονδρικής 46 καταστήματα σε στρατηγικά σημεία σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ με σχεδόν 9.000 εργαζόμενους η METRO αποτελεί πλέον έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα.

    Άμεσες προτεραιότητες για τη METRO αποτελούν η διασφάλιση των θέσεων εργασίας του συνόλου των εργαζομένων της Βερόπουλος. Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει από το σύνολο των καταστημάτων της άριστες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα.

    Όλα τα καταστήματα λιανικής θα λειτουργήσουν με μία κοινή στρατηγική και φιλοσοφία προκειμένου να ανταποκρίνονται στα ποιοτικά κριτήρια της εταιρείας. Έως το 2018, θα επενδυθούν περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ για την πλήρη ανακαίνιση του δικτύου των καταστημάτων Βερόπουλος, τα οποία σταδιακά θα γίνουν My market.



    ΣΧΟΛΙΑ