• Business

    Η Spar «έδωσε τα χέρια» με τον όμιλο Βερούκα – Τι περιλαμβάνει το deal

    • NewsRoom
    SPAR Καρακίτσος

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Spar Hellas, Φοίβος Καρακίτσος


    Ώθηση στην ανάπτυξή της επί ελληνικού εδάφους επιχειρεί να δώσει η Spar, μέσα από τη συνεργασία με τον όμιλο Βερούκα, στον τομέα της τροφοδοσίας των καταστημάτων της με προϊόντα. Όπως αναφέρουν στο mononews.gr καλά πληροφορημένες πηγές, η «συμμαχία» με τον όμιλο Βερούκα θα δώσει νέα πνοή στις εργασίες της Spar στην ελληνική αγορά και τονίζουν πως θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως κεντρικό ρόλο στην επιλογή του Βερούκα έπαιξε το αναπτυγμένο δίκτυο που διατηρεί σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο στην Αττική, παρ’ ότι υπήρξαν συζητήσεις και με μεγαλύτερη αλυσίδα, η οποία διαθέτει ισχυρό αποτύπωμα στο ελληνικό λιανεμπόριο.

    Η ύπαρξη έξι αποθηκών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κρήτη, Ρόδο και σύντομα στην Πάτρα, υπογραμμίζουν, του δίνουν τη δυνατότητα να εξυπηρετεί γρήγορα και οικονομικά το σύνολο των καταστημάτων της Spar Hellas καθώς και αυτών που φιλοδοξεί να δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια

    «Ο όμιλος Βερούκα θα αναλάβει την εμπορική διαχείριση των προϊόντων Spar είτε αυτά εισάγονται από το εξωτερικό είτε παράγονται στην Ελλάδα. Η Spar θα έχει την ευθύνη διαχείρισης του brand και διαμόρφωσης των καταστημάτων, ενώ ο Αστέρας και οι ανεξάρτητοι λιανέμποροι που σταδιακά συνεργάζονται μαζί του, θα συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικό κορμό για τη δημιουργία νέων σημείων», σημειώνουν χαρακτηριστικά αναλύοντας τη μορφή που θα έχει η συνεργασία των δυο πλευρών.

    Βάση της συμφωνίας των δυο πλευρών, ο όμιλος Βερούκας έχει τη δυνατότητα να ανοίξει καταστήματα Spar, κυρίως εντός Αττικής και σε σημεία που δεν είναι ανταγωνιστικά του υφιστάμενου δικτύου. Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή λειτουργούν 30 καταστήματα Spar ενώ περίπου 40 με 50 βρίσκονται στη φάση της μετατροπής.

    Η συμφωνία Spar – Βερούκα αναμένεται να ανακατέψει για μια ακόμη φορά την «τράπουλα» της μικρής λιανικής, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε συνεχή αναβρασμό.



    ΣΧΟΛΙΑ