• Business

    Πάνω από 620 εκατ. ευρώ έχει βγάλει το ΤΑΙΠΕΔ από τα «ασημικά» που βγάζει «στο σφυρί»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Άρης Ξενόφος


    Μηχανή που παράγει έσοδα για το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, αποτελούν τα ακίνητα που έχει στη διάθεσή του. Από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί ή αξιοποιηθεί περισσότερα από 50 ακίνητα (σ.σ. χωρίς το Ελληνικό) με έσοδα της τάξης των 620 εκατ. ευρώ.

    Υπάρχουν δε ακόμα στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου επιπλέον 60 ακίνητα, εκ των οποίων επτά βγήκαν «στο σφυρί» μόλις χθες. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό χθες πρόκειται για τα ακόλουθα ακίνητα:

    Τα ακίνητα του eAuction IX

    Α/Α AKINHTO
    1 Νέα Ηρακλείτσα, Καβάλα: Όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα (πώληση)
    2 Σαμπάριζα, Ερμιόνη, Αργολίδα: Τρία γειτνιάζοντα παραθαλάσσια οικόπεδα (πώληση)
    3 Ιαματική Πηγή Ξενία Κύθνου, Κύθνος, Κυκλάδες (μεταβίβαση δικαιώματος επιφανείας για 99 χρόνια)
    4 Κέντρο, Αθήνα (Ιπποκράτους), Αττική: Πολυώροφο κτίριο γραφείων (πώληση)
    5 Κέντρο, Αθήνα (Αιόλου & Ερμού), Αττική: Οροφοδιαμέρισμα Γ’ ορόφου σε πολυώροφο κτίριο (πώληση)
    6 Ανδρίτσαινα, Ηλεία: Πρώην Ειρηνοδικείο, τριώροφο λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίριο (πώληση)
    7 Κλειτορία, Αχαΐα: Πρώην Ειρηνοδικείο, διώροφο κτίσμα (πώληση)

    Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της Α’ Φάσης του Διαγωνισμού έχει οριστεί για τις 18 Μαρτίου 2021.

    Μερικές από τις πιο προσοδοφόρες συμφωνίες του ΤΑΙΠΕΔ ήταν η πώληση και η επαναμίσθωση των κτιρίων στέγασης κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών υπουργείων για διάστημα 20 ετών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κόρινθο, Εύβοια κ.λπ. ύψους 261 εκατ. ευρώ και βασικό επενδυτή την Prodea.

    Επίσης, περιλαμβάνεται η εμβληματική πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης στην Jermyn ύψους 95 εκατ. ευρώ. Ακόμα, το Golden Hall που πρόκειται για επένδυση 81 εκατ. ευρώ από την Lamda Developmernt ή η παραθαλάσσια έκταση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα ύψους 23 εκατ. ευρώ στη Nectar Holdings, επένδυση που ξεκίνησε να υλοποιείται μόλις πριν από μερικούς μήνες.

    Σημαντική επίσης, ήταν η μεταβίβαση του ΞΕΝΙΑ Σκιάθου, 2,628 εκατ. ευρώ στην ΤΕΝΑΜΑΡ, η μεταβίβαση για εκμετάλλευση για διάστημα 99 ετών παραθαλάσσιας έκτασης στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής του Ξενία και του κάμπινγκ στο Παλιούρι για 14 εκατ. ευρώ στην JNC Donskoy Tabak, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ