• Business

    Panerai: Το νέο μοντέλο του πολυτελούς brand αποτελεί ωδή στη Νέα Υόρκη

    • Bloomberg
    Το νέο μοντέλο Luminor BiTempo New York Edition. Πηγή: Panerai

    Το νέο μοντέλο Luminor BiTempo New York Edition. Πηγή: Panerai


    Το brand πολυτελών ρολογιών Panerai ιδρύθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας το 1860, αλλά επί του παρόντος σχεδιάζει και κατασκευάζει τα προϊόντα της στο Νεσαλέτ της Ελβετίας.

    Επιδιώκοντας να επεκταθεί σε έναν άλλο παγκόσμιο προορισμό με μεγάλη επιρροή, η εταιρεία άνοιξε το Casa Panerai – την πρώτη της διεθνή ναυαρχίδα- στη Madison Avenue στη Νέα Υόρκη φέτος τον Ιούνιο.

    Η επέκταση της εταιρείας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού συνοδεύτηκε με μία ειδική έκδοση, το Panerai Luminor BiTempo New York Edition, ένα μονοχρωματικό ρολόι, ωδή στο «Μεγάλο Μήλο».

    Η Panerai κατασκεύασε αρχικά το μοντέλο Luminor το 1949 ως ρολόι κατάδυσης για το Βασιλικό Ιταλικό Ναυτικό (θα κυκλοφορούσε στο κοινό το 1997).

    Από αυτό εντοπίζονται επιρροές και στην στρογγυλεμένη και υπερμεγέθη σχεδίαση του Luminor BiTempo New York Edition, το οποίο φέρει μια εξαιρετική ελβετική αυτόματη μηχανική κίνηση διαμετρήματος P.9010/GMT.

    Όσο για τη Νέα Υόρκη, υπάρχει αναφορά στην πόλη σε τρία σημεία του ρολογιού: Πρώτον, μόνο 212 από αυτά τα ρολόγια θα κυκλοφορήσουν, αριθμός που παραπέμπει στον γνωστό κωδικό της περιοχής.

    Δεύτερον, στο πίσω μέρος της θήκης, απεικονίζεται η γέφυρα του Μπρούκλιν.

    Τρίτον, η Panerai χάραξε τη λέξη «New York» στο μοχλό της καμπυλωτής προστατευτικής κορώνας του μοντέλου. Και φυσικά, υπάρχει ο συνδυασμός χρωμάτων μαύρο σε μαύρο — που ταιριάζει με τον κομψό ενδυματολογικό κώδικα της πόλης.

    Άλλα χαρακτηριστικά του μονόχρωμου ρολογιού είναι τα εξής: Η κάσα από ανθρακί τιτάνιο 44 χιλιοστών του Luminor BiTempo New York Edition είναι επεξεργασμένη με DLC, προσδίδοντάς του σκληρότητα σαν αυτή του διαμαντιού.

    Πάνω από ένα ματ καντράν, εμφανίζει δύο ζώνες ώρας. Ένας δευτερεύων δείκτης μικρών δευτερολέπτων βρίσκεται δίπλα στο νούμερο 9, εξισορροπώντας το παράθυρο  με την ημερομηνία που βρίσκεται δίπλα στο νούμερο 3.

    Όποιος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην Panerai θα παρατηρήσει ότι αυτό το ρολόι έκανε ήδη ντεμπούτο στολίζοντας τον καρπό του ηθοποιού Chris Pratt στα εγκαίνια του Casa Panerai.

    Καθώς σύντομα θα ανοίξουν τα νέα καταστήματα Casa Panerais στο Μιλάνο και το Παρίσι, η πρόσφατη κυκλοφορία του ρολογιού Luminor BiTempo New York Edition ίσως αποτελεί προπομπό και για μελλοντικά μοντέλα αφιερωμένα στις νέες τοποθεσίες των μπουτίκ της εταιρείας, που είναι βέβαιο ότι θα γίνουν περιζήτητα από τους συλλέκτες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πολυτελή, μοναδικά και πανάκριβα – Μια δημοπρασία με τα εντυπωσιακότερα ρολόγια του κόσμου

    Τα άγνωστα ρολόγια πολυτελείας που κοστίζουν κατά μέσο όρο 250.000 δολάρια

    Ρίτσαρντ Μπάρτον: Πωλείται για $9,8 εκατ. η πολυτελής κατοικία του στο Λονδίνο



    ΣΧΟΛΙΑ