• Business

    Π. Ρουμελιώτης (Attica Bank): Οι αγορές έχουν πάρει ήδη το μήνυμα

    • NewsRoom
    Ρουμελιώτης Attica Bank

    Παναγιώτης Ρουμελιώτης


    Για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο με τη στήριξη των θεσμών και τις νέες επενδύσεις οι οποίες συγχρηματοδοτούνται κυρίως από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ μίλησε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης πρόεδρος του ΔΣ της Attica Bank, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι αυτές συνδέονται κυρίως με την εξωστρέφεια και οι επενδύσεις που γίνονται με προσανατολισμό τις εξαγωγές αλλάζουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

    Ο κ. Ρουμελιώτης σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο,  τόνισε ότι «Όλες οι εκτιμήσεις που έχουμε από τους διεθνείς οργανισμούς είναι ότι και το 2017 και το 2018 και το 2019 θα έχουμε ανοδική πορεία των επενδύσεων, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι θα αυξηθούν περίπου χοντρικά με ρυθμό περίπου 8% και το 2018 και το 2019 κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ θετικό, διότι μη ξεχνάμε ότι για πολλά χρόνια από το 2008 μέχρι και το 2015 οι επενδύσεις είχαν καθοδική πορεία και είχε δημιουργηθεί ένα τεράστιο επενδυτικό έλλειμμα».

    Ο κ. Ρουμελιώτης,» σημείωσε ότι οι αγορές έχουν πάρει ήδη το μήνυμα και όσο πλησιάζουμε τον Αύγουστο θα βελτιώνεται το κλίμα για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει επιτέλους στις αγορές και ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις εκπροσώπων των θεσμών που υποστηρίζουν με τον πιο επίσημο τρόπο την ελληνική οικονομία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Attica Bank: Επιτυχημένο το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του προσωπικού της

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Attica Bank: Επαφές Ρουμελιώτη με επενδυτές για πώληση «κόκκινων δανείων» και ΑΜΚ



    ΣΧΟΛΙΑ