• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Γιατί η GasLog απέσυρε τα πλοία της από την κοινοπραξία της με τη Golar

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Οι ναυτιλιακές GasLog και GasLog Partners LP, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού αποφάσισαν να αναλάβουν τον εμπορικό έλεγχο των πλοίων μεταφοράς LNG του στόλου τους, τα οποία μέχρι τώρα ναυλώνονταν μέσω της κοινοπραξίας -με την ονομασία The Cool Pool– που είχαν ιδρύσει με τη ναυτιλιακή Golar LNG.

    Στόχος του joint venture των τριών εταιρειών ήταν η ναύλωση των πλοίων τους στη spot αγορά για διάστημα μέχρι 12 μηνών.

    Η πρόθεση της Golar για απόσχιση των δικών της πλοίων LNG, σε συνδυασμό με την πεποίθηση του Ομίλου GasLog ότι τα ισχυρά θεμελιώδη προσφοράς και ζήτησης LNG θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση του συγκεκριμένου κλάδου της ναυτιλίας και θα αυξήσουν τις ευκαιρίες για πολυετείς ναυλώσεις, συνέβαλαν στην απόφαση της να αποσύρει τα πλοία της από την The Cool Pool, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

    Οι διοικήσεις των ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακών, εκτιμούν ότι αναλαμβάνοντας τη διαχείριση των συγκεκριμένων πλοίων, θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία για να πετύχουν ευκαιρίες μακροχρόνιας ναύλωσης. Αυτό θα ενισχύσει την ικανότητα του ομίλου να πετύχει το στρατηγικό του στόχο για βελτιστοποίηση της αξιοποίησης του στόλου τόσο στις spot όσο και στις μακροπρόθεσμες ναυλώσεις και να μεγιστοποιήσει την απασχόληση του στόλου του, τα κέρδη και την αξία του.

    Έτσι, αναμένεται ότι τα πέντε πλοία που ανήκουν στην GasLog και το ένα πλοίο που ανήκει στην GasLog Partners που δραστηριοποιείται επί του παρόντος στην spot αγορά, θα αποσυρθούν από το The Cool Pool κατά τους προσεχείς μήνες, βάσει των υφιστάμενων δεσμεύσεων και των ευκαιριών ναύλωσης που θα υπάρξουν.

    Ο Paul Wogan, CEO της GasLog, δήλωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας στην Cool Pool για τη σύμπραξη μας κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, μετά τη δήλωση πρόθεσης της Golar να αποσύρει τα πλοία LNG του στόλου της και την ανάπτυξη της αγοράς μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη ώρα για να αναλάβουμε τον έλεγχο των πλοίων μας, καθώς επιδιώκουμε να τοποθετήσουμε περισσότερα από αυτά σε μακροπρόθεσμες ναυλώσεις και να βελτιώσουμε την κερδοφορία μας.”

    Paul Wogan. Διευθύνων Σύμβουλος GasLog

     



    ΣΧΟΛΙΑ