• Business

    OpenAI: O Sam Altman επιστρέφει στη θέση του CEO – Τι προβλέπει η συμφωνία

    • NewsRoom
    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI

    Σαμ Άλτμαν, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI


    Η OpenAI ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέληξε σε συμφωνία για τον Sam Altman για την επιστροφή του στη θέση του CEO της εταιρείας, λίγες μέρες μετά την αποπομπή του.

    Κλείνει έτσι μια μαραθώνια συζήτηση για το μέλλον της startup, στο επίκεντρο της έκρηξης που σημειώνει ο χώρος της τεχνητής νοημοσύνης, αναφέρει το reuters.

    Εκτός από την επιστροφή του Altman, η εταιρεία συμφώνησε καταρχήν να ανασυγκροτήσει μερικώς το διοικητικό συμβούλιο που τον είχε απομακρύνει από την θέση του.

    Η «συμφωνία επί της αρχής», προβλέπει ότι ο Altman θα υπηρετήσει υπό την επίβλεψη ενός νέου διοικητικού συμβουλίου, που θα αποτελείται από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Salesforce, Bret Taylor ως πρόεδρο, τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Larry Summers και τον Adam D’Angelo, διευθύνων σύμβουλο της Quora και υφιστάμενο μέλος του ΔΣ της OpenAI.

    Ο Sam Altman από την πλευρά του, επισήμανε σε μια ανάρτηση στο X, «ανυπομονώ να επιστρέψω στην OpenAI».

    Η OpenAI είχε διορίσει τη Δευτέρα τον πρώην επικεφαλής του Twitch, Emmett Shear, ως προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ ο απερχόμενος Altman είχε δηλώσει ότι θα μετακινηθεί στη Microsoft.

    Διαβάστε ακόμη:

    OpenΑΙ: Επιστολή «κόλαφος» υπαλλήλων προς ΔΣ – «Φέρτε πίσω τον Άλτμαν ή παραιτούμαστε»

    OpenAI: Πιέσεις από Microsoft και επενδυτές για επιστροφή του Σαμ Άλτμαν

    Σαμ Άλτμαν: Το αγαπημένο παιδί των δισεκατομμυριούχων επενδυτών που προκάλεσε σεισμό



    ΣΧΟΛΙΑ