• Business

    ΟΠΑΠ: Τι είπε η διοίκηση σε 200 θεσμικούς για το ομολογιακό

    ΟΠΑΠ


    Πάνω από 200 θεσμικοί επενδυτές ήταν παρόντες στη χθεσινή παρουσίαση της ΟΠΑΠ ΑΕ στο Μέγαρο Μουσικής για την επικείμενη έκδοση πενταετούς κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως και 200 εκατομμυρίων ευρώ, με το ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες της έκδοσης του ομολογιακού δανείου να είναι ζωηρό.

    Σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε στους θεσμικούς, η δημόσια προσφορά και εγγραφή των ενδιαφερομένων επενδυτών θα γίνεται από αύριο, Τετάρτη 15 Μαρτίου, έως και την Παρασκευή 17 Μαρτίου, με το ελάχιστο ποσό έκδοσης να ορίζεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ και το μέγιστο στα 200 εκατομμύρια ευρώ, με το πιθανό τοκομερίδιο να διαμορφώνεται (μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας) σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα αυτών που προσφέρονται σήμερα από τις τράπεζες για καταθέσεις, και ειδικότερα μεταξύ 3,25% και 4%.

    Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής έχει διαμορφωθεί στα χίλια ευρώ ανά επενδυτή, ενώ η καταβολή τόκων θα είναι εξαμηνιαία. Η διαδικασία θα διεξαχθεί με δημόσια προσφορά και χρήση του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών, το οποίο τηρείται από τους κύριους αναδόχους της έκδοσης.

    Από το 2020 και κάθε εξάμηνο, ο ΟΠΑΠ θα έχει δικαίωμα να ανακαλέσει το ομόλογο μερικώς ή ολικώς στο 100% της ονομαστικής του αξίας.

    Όπως επισημαίνει η Euroxx, που είναι μεταξύ των αναδόχων της έκδοσης, η πιστοληπτική διαβάθμιση του ΟΠΑΠ έχει διαμορφωθεί σε “Α” κατά την ΙCAP (Α- έως Α+ κατά Fitch και Α1 έως Α3 κατά Moody’s) και “B” κατά την Standard & Poors.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανατροπή: Η αβεβαιότητα έφερε αύξηση του ELA κατά 300 εκατ. ευρώ, αναφέρει το Reuters

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Καραμούζης: «Σταυροφορία» με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια και τη ρευστότητα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The Wise Man: Τι συμβαίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την Newsphone Ελλάς;



    ΣΧΟΛΙΑ