• Business

    ΟΠΑΠ: Στην KKCG ο αποκλειστικός έλεγχος της SAZKA Group

    Karel Komarek

    Karel Komarek, επικεφαλής SAZKA Group


    Στο πλαίσιο μεταβίβασης από την Emma Gamma Limited (συμφερόντων του Jiří Šmejc) στην KKCG AG  (συμφερόντων Karel Komarek) του 25% των δικαιωμάτων ψήφου στη SAZKA Group a.s., ο ΟΠΑΠ προχώρησε σε νέες διευκρινίσεις αναφορικά με τη συναλλαγή.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

    Η ΟΠΑΠ Α.Ε. (η “Εταιρεία”, ο “Εκδότης”) γνωστοποιεί στο κοινό, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης την οποία έλαβε από το Valea Foundation στις 16.07.2019 λόγω απόκτησης δικαιωμάτων ψήφου σε οντότητα που ελέγχει έμμεσα δικαιώματα ψήφου στην Εταιρεία, τα ακόλουθα:

    Την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019, ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για τη μεταβίβαση από την Emma Gamma Limited στην KKCG AG του 25% των δικαιωμάτων ψήφου στην SAZKA Group a.s. Κατόπιν τούτου, η KKCG AG δεν ασκεί από κοινού έλεγχο με την Emma Gamma Limited (τελικός ελέγχων της οποίας είναι ο κ. Jiří Šmejc) στην SAZKA Group a.s. Η KKCG AG απέκτησε τον αποκλειστικό έλεγχο επί της SAZKA Group a.s.

    Πιο συγκεκριμένα, το VALEA FOUNDATION δεν έχει μετόχους και δεν τελεί υπό τον έλεγχο οποιουδήποτε προσώπου. Ο αποκλειστικός δικαιούχος του VALEA FOUNDATION είναι ο κ. Karel Komarek. Το VALEA FOUNDATION είναι ο αποκλειστικός μέτοχος της Valea Holding AG. Η Valea Holding AG είναι ο αποκλειστικός μέτοχος της KKCG Holding AG. Η KKCG Holding AG είναι ο αποκλειστικός μέτοχος της KKCG AG. Η KKCG AG κατέχει άμεσα το 100% των δικαιωμάτων ψήφου στη SAZKA Group a.s. Η SAZKA Group a.s. κατέχει το 66,7% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Emma Delta Management Ltd, ενώ το υπόλοιπο 33,3% ελέγχεται από τον κ. Γεώργιο Μελισσανίδη, μέσω της οντότητας Georgiella Holdings Co. Limited. Η Emma Delta Management Ltd τελεί υπό τον κοινό έλεγχο των απώτατων πραγματικών δικαιούχων της, του VALEA FOUNDATION (66,7%) και του κ. Γεωργίου Μελισσανίδη (33,3%). Η Emma Delta Management Ltd είναι η μοναδική οντότητα που κατέχει δικαιώματα ψήφου στην Emma Delta Variable Capital Investment Company Ltd, η οποία είναι ο αποκλειστικός μέτοχος της Emma Delta Hellenic Holdings Ltd. Η Emma Delta Hellenic Holdings Ltd. κατέχει το 33% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου στον Εκδότη.

    Η πλήρης αλυσίδα ελεγχόμενων επιχειρήσεων μέσω των οποίων ουσιαστικά κατέχονται τα δικαιώματα ψήφου, ξεκινώντας από τον απώτατο ελέγχοντα φυσικό πρόσωπο ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα είναι η εξής:

    Επωνυμία % δικαιωμάτων ψήφου εφόσον ισούται ή είναι μεγαλύτερο από το κρίσιμο όριο % δικαιωμάτων ψήφου μέσω χρηματοπιστωτικών μέσων εφόσον ισούται ή είναι μεγαλύτερο από το κρίσιμο όριο Σύνολο εφόσον ισούται ή είναι μεγαλύτερο από το κρίσιμο όριο
    VALEA FOUNDATION 33% 33%
    VALEA Holding AG 33% 33%
    KKCG Holding AG 33% 33%
    KKCG AG 33% 33%
    SAZKA Group a.s. 33% 33%
    Emma Delta Management Ltd 33% 33%
    Emma Delta Variable Capital Investment Company Ltd 33% 33%
    Emma Delta Hellenic Holdings Ltd 33% 33%



    ΣΧΟΛΙΑ