ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΠΑΠ σε «ΒΒ-» από «Β+» προχώρησε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P, κρατώντας ωστόσο σταθερό το outlook.
Ο οίκος απέδωσε την κίνησή του αυτή αρχικά στην πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, γεγονός που μειώνει το country risk για τις ελληνικές εταιρείες.
Όπως εξήγησε, το σταθερό outlook αντανακλά την εκτίμηση του οίκου ότι ο ΟΠΑΠ θα εμφανίσει ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις κατά τους επόμενους 12 μήνες.
“Ωστόσο, κατά την άποψή μας, η πιστωτική ποιότητα της περισσότερο μοχλευμένης μητρικής εταιρείας, της τσεχικής Sazka Group, συγκρατεί την αξιολόγηση του ΟΠΑΠ”, σημειώνει χαρακτηριστικά η S&P.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ελλάκτωρ: «Εύσημα» από την S&P, αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση από «Β-» σε «Β» – Τι λέει για τη νέα διοίκηση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: S&P: Αναβάθμισε τον ΟΤΕ σε ΒΒ+
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: S&P: «Θετική» από «σταθερή» η προοπτική της Ελλάδας – Προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υεμένη: Οι Χούθι δήλωσαν πως επιτέθηκαν ξανά κατά του αεροδρομίου του Ριάντ
- Θεσσαλονίκη: Διώξεις για εγκληματική οργάνωση και απάτη κατά του Δημοσίου στους 18 συλληφθέντες
- H Συρία θα αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη, λένε αξιωματούχοι της Υεμένης – Διαψεύδει η Δαμασκός
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμά προς τους συμμετέχοντες του 43ου Μαραθωνίου της Αθήνας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.