• Business

    Ελλάκτωρ: «Εύσημα» από την S&P, αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση από «Β-» σε «Β» – Τι λέει για τη νέα διοίκηση

    • NewsRoom
    Καλλιτσάντσης Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Διευθύνων σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Στην αναβάθμιση κατά μία μονάδα της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάκτωρ προχώρησε η Standard and Poors. Πιο συγκεκριμένα, η S&P αναβάθμισε την Ελλάκτωρ από Β- σε Β. Παράλληλα, έθεσε σε «θετικό» το outlook για την αξιολόγηση, υποδηλώνοντας μια νέα κίνηση εντός των επόμενων μηνών.

    Mάλιστα, αναφορικά με τις διοικητικές αλλαγές, ο S&P σημειώνει ότι αντιμετωπίζει θετικά την επικέντρωση σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε όλους τους βασικούς κλάδους που δραστηριοποιείται και στις συνεργίες, αλλά δεν έχει λεπτομέρειες αναφορικά με το πλάνο υλοποίησης.

    Σύμφωνα με τον S&P, η αυξημένη κίνηση στους δρόμους οδήγησε σε θετικές επιπτώσεις για την Eλλάκτωρ λόγω των διοδίων, σε συνδυασμό με τα αυξανόμενα κατασκευαστικά έσοδα και περιθώρια.

    «Η ικανοποιητική λειτουργική απόδοση και τα οικονομικά αποτελέσματα 2017 του ομίλου, θέτουν την Eλλάκτωρ σε τροχιά απομόχλευσης», αναφέρει ο οίκος, εκτιμώντας. Παράλληλα, εκτιμά πως ο δείκτης χρέους προς EBITDA θα παραμείνει σημαντικά χαμηλότερα του 5 αν η νέα διοίκηση επικεντρωθεί στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της κατασκευαστικής, ενώ συνεχίζει τις κινήσεις μείωσης του δανεισμού.

    O οίκος αναμένει ότι η συμβολή από τα αιολικά πάρκα θα αντισταθμίσει εν μέρει τα μειούμενα EBITDA από τις κατασκευές. Ως εκ τούτου, εκτιμά ότι ο δείκτης χρέους προς EBITDA θα παραμείνει στην περιοχή του 4-5 την τρίετία 2018-2020, από 6,5 στα τέλη του 2016.



    ΣΧΟΛΙΑ