• Business

    Ομιλος Φάις: Σφήνα στους μεγάλους του γιώτινγκ  

    • Άννα Διανά

    Ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις


    Ο κλάδος του γιώτινγκ δεν είναι μια άγνωστη δραστηριότητα για τον όμιλο Φάις.

    Δραστηριοποιείται ήδη από το 1995 αντιπροσωπεύοντας στην ελληνική και κυπριακή αγορά διεθνή αναγνωρισμένα γιώτινγκ brands και ναυπηγεία από το εξωτερικό με βασικό κορμό την Princess Yachts, για την οποία μάλιστα αποτελεί και έναν από τους παλαιότερους distributor σε όλον τον κόσμο.

    Το επόμενο βήμα του πολυσχιδούς επιχειρηματία Σάμι Φάις, επικεφαλής του Ομίλου, είναι η είσοδος στην ελληνική αγορά ναυλώσεων, μια αγορά που σήμερα αντιστοιχεί περίπου στο 20-25% της παγκόσμιας αγοράς ναυλώσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

    Το παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγεται σε μια αγορά με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης γίνεται ακόμη μεγαλύτερο για τον όμιλο μετά τη συνεργασία με την Camper & Nicholsons International,  ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια αγορά.

    Η συνεργασία με την Camper & Nicholsons International

    Η εταιρεία, με ιστορία στο γιώτινγκ που ξεπερνά για 240 χρόνια επέλεξε τον όμιλο Φάις με τον οποίο προχώρησε στη δημιουργία joint venture επεκτείνοντας την παρουσία της  στις σημαντικότερες αγορές της Μεσογείου.

    «Εμπιστεύεται τον όμιλο Φάις και μαζί κάτω από την καθοδήγησή της δημιουργούμε το γραφείο της Camper & Nicholsons International στην Αθήνα. Σε εμάς αναγνωρίζει έναν συνεργάτη που ξέρει καλά το γιώτιγνκ από όλες τις πλευρές, έχει ικανά στελέχη, υποδομή και σοβαρή οικονομική βάση.

    Ετσι ανοίγει η καινούργια εποχή για τον όμιλο Φάις στο γιώτινγκ,  στοχεύοντας στις ναυλώσεις, τις αγοραπωλησίες μεγάλων θαλαμηγών, τη διαχείρισή τους αλλά και την ασφάλιση, τομέα που η Camper & Nicholsons έχει δώσει μεγάλο βάρος, δημιουργώντας μια θυγατρική που ασχολείται αποκλειστικά με ασφάλειες θαλαμηγών» επισημαίνει στο mononews, ο διευθύνων σύμβουλος της Camper & Nicholsons Greece κ. Χρήστος Χατζηγιακουμής.

    O διευθύνων σύμβουλος της Camper & Nicholsons Greece κ. Χρήστος Χατζηγιακουμής
    O διευθύνων σύμβουλος της Camper & Nicholsons Greece κ. Χρήστος Χατζηγιακουμής

    Οι στόχοι της πενταετίας

    Ένα στέλεχος με εμπειρία τόσο στο λιανεμπόριο και την ανάπτυξη ακινήτων όσο και τη διαχείριση πλοίων, που θα αναλάβει να «τρέξει» τη νέα δραστηριότητα του ομίλου με στόχο να εδραιωθεί σε αυτή τη σημαντική αγορά.

    «Θέλουμε να πάρουμε ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά αυτή και να εδραιωθούμε  ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του γιώτινγκ στην Ελλάδα. Εχουμε ένα πλάνο πενταετίας και σιγά σιγά θα αρχίσουμε να ενισχύουμε τον στόλο των σκαφών, που θα πάρουμε σαν κεντρικοί πράκτορες για την πώληση και τη ναύλωση».

    Ο στόχος της πενταετίας είναι η εταιρεία να έχει περίπου 30 σκάφη σε central agreement για ναύλωση και πολύ μεγαλύτερο αριθμό σκαφών για πώληση. «Στοχεύουμε στην πενταετία να είμαστε μέσα στις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηγιακουμής.

    Το πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών

    Τι είναι αυτό όμως που διαφοροποιεί την Camper & Nicholsons International από τον ανταγωνισμό;

    Η εταιρεία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, που ξεκινάει είτε από την κατασκευή καινούργιας θαλαμηγού με συνεργασίες με ναυπηγεία σε όλον τον κόσμο είτε με την αγορά μεταχειρισμένου όπου η εταιρεία κατέχει μια τεράστια βάση δεδομένων, όπου περιλαμβάνει περισσότερα από 17.000 πολυτελείς θαλαμηγούς.

    “Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια αλλά και αρκετό χρόνο στη δημιουργία ενός πολύ φιλικού CRM, που βοηθά τόσο τους πελάτες τους να μπορούν να γνωρίζουν τι συμβαίνει στο σκάφος τους ανά πάσα στιγμή, αλλά και τους δικούς της συνεργάτες να ξέρουν τι συμβαίνει στην παγκόσμια αγορά.

    Είμαστε η μόνη εταιρεία του industry, που για τη δημιουργία και τη συντήρηση αυτού του CRM αγόρασε μια ολόκληρη εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, που εξειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα. Είμαστε η μόνη εταιρεία του κλάδου που έχει το δικό της Inteligence Team για να συντηρεί και να επικαιροποιεί το data base του CRM με τα νέα δεδομένα της παγκόσμιας αγοράς. Με αυτόν τον τρόπο παρέχουμε στους πελάτες μας εμπεριστατωμένη ανάλυση και σωστή εικόνα της παγκόσμιας αγοράς του γιώτινγκ, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να παίρνουν σωστές αποφάσεις για όλα τα θέματα του γιώτινγκ που τους απασχολούν” σημειώνει ο κ. Χατζηγιακουμής.

    Τονίζει δε ότι αυτό αποτελεί και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας και τη διαφοροποιεί από τους άλλους brokers.

    Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι η παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές.  «Εχουμε δημιουργήσει μια δική μας ασφαλιστική με έναν από τους μεγαλύτερους insurance brokers του Μονακό και αντασφαλιστή στην Ευρώπη και προσφέρουμε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι είμαστε τουλάχιστον 20% κάτω από τις τιμές της αγοράς και οι μόνοι που μπορούν να προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη πολλών εκατομμυρίων στην Ελλάδα» τονίζει ο επικεφαλής του γραφείου της Αθήνας.

    Η Camper & Nicholson International εκτός τις αγοραπωλησίες και ναυλώσεις παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών. «Το εύρος των υπηρεσιών μας περιλαμβάνει την πώληση και τη διαχείριση νέων και μεταχειρισμένων σκαφών αναψυχής, τη διαχείριση κατασκευής πολυτελών σκαφών αναψυχής, τη διαχείριση και ανεύρεση πληρωμάτων, τη ναύλωση και ασφάλιση των σκαφών. Στη δε ναύλωση των πολυτελών θαλαμηγών είμαστε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου που φέρνει στην ελληνική αγορά πάνω από 200 ναυλώσεις το έτος” καταλήγει ο κ. Χρ. Χατζηγιακουμής.

    Οι συνέργειες με την American Marine

    Με τη νέα δραστηριότητα ο όμιλος απευθύνεται στο luxury yachting και σε ένα upper premium κοινό, ενώ με την American Marine, εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα του γιώτινγκ, καλύπτει τη μεσαία κατηγορία δηλαδή σκάφη μικρότερα των 30 μέτρων.

    Η αντιπροσώπευση της Princess και άλλων διεθνών αναγνωρισμένων brands όπως η Rand και η Nerea θα συνεχίσει να γίνεται μέσω της American Marine λειτουργώντας συμπληρωματικά στη δραστηριότητα της C & N International.

    Διαβάστε επίσης

    Fourlis: «Αγκάθι» η αδυναμία εξεύρεσης προσωπικού σε IKEA και Intersport

    Μύκονος: Εντολή αναστολής άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων NAMMOS



    ΣΧΟΛΙΑ