• Business

    Όμιλος Φάις: «Οι καταναλωτές επέστρεψαν στην Καλογήρου – Θετικές οι προοπτικές για το 2018»

    Ο επιχειρηματίας, Σαμι Φάις Καλογήρου του Ομίλου Fais

    Ο επιχειρηματίας, Σαμι Φάις


    Ικανοποίηση για την πορεία ανάκαμψης της Καλογήρου επικρατεί στον όμιλο Φάις. Πηγές του ομίλου μιλώντας στο mononews.gr αναφέρουν πως οι καταναλωτές έχουν επιστρέψει στα καταστήματα της ιστορικής αλυσίδας, μετά  την αποκατάσταση της τροφοδοσίας και εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη συνέχεια. «Τα σημάδια είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η κίνηση αυξήθηκε και σχεδόν το σύνολο των πωλήσεων ανακτήθηκε από τη στιγμή που αναλάβαμε», σημειώνουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η αλυσίδα θα επιστρέψει πλήρως στην κανονικότητα μέσα στο πρώτο εξάμηνο.

    Την ίδια στιγμή, με ταχείς ρυθμούς προχωράει η επαναλειτουργία των σημείων που είχαν κλείσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η αλυσίδα.

    Συγκεκριμένα, μέσα στο 2017 επαναλειτούργησαν οκτώ σημεία, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων ήταν στα μεγάλα εμπορικά κέντρα δυο καταστημάτων Haralas και Salvatore Ferregamo στο City Link επί της οδού Σταδίου καθώς και ενός καταστήματος Καλογήρου στο One Salonica στην Θεσσαλονίκη.

    Όσον αφορά στην έναρξη λειτουργίας του καταστήματος Καλογήρου στο City Link, το οποίο θεωρείται η «ναυαρχίδα» της αλυσίδας αναμένεται να ανοίξει μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες αντί στις αρχές Δεκεμβρίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να λειτουργήσει.

    Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν πως θα πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κατάστημα ως προς τη διαρρύθμιση και την εικόνα του, το οποίο θα κεντρίσει τα βλέμματα του αγοραστικού κοινού της Αθήνας αλλά και των επισκεπτών της.

    Για τη νέα χρονιά, έμφαση θα δοθεί στην ανακαίνιση των υφιστάμενων σημείων και λιγότερο στην επέκταση του δικτύου, το οποίο σήμερα αριθμεί 24 καταστήματα (10 Καλογήρου, 6 Haralas, 3 Salvatore Ferragamo, 2 All about shoes, 1 Geox, 1 Tod’s και 1 Hogan).

    Δεν αποκλείεται πάντως ανάλογα με την πορεία της αγοράς να ληφθεί απόφαση για άνοιγμα νέων σημείων, σε μέρη που υπάρχουν προοπτικές.

    «Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την εταιρεία στην κανονικότητα και μετά να επεκταθούμε», υπογραμμίζουν κύκλοι της εταιρείας.

    Αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου για το σχέδιο εξυγίανσης της «Καλογήρου», οι ίδιοι κύκλοι υπολογίζουν πως θα εκδοθεί το αργότερο σε δυο μήνες από σήμερα, προσθέτοντας πως συνιστά την πιο γρήγορη συμφωνία διάσωσης που έχει γίνει μέχρι στιγμής στη χώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πηγές ομίλου Φάις: Αρχές Δεκεμβρίου το κατάστημα-ναυαρχίδα της Καλογήρου στο City Link

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάμι Φάις: Στο «φουλ οι μηχανές» για την επαναφορά της Καλογήρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σάμι Φάις: Έτσι θα σώσω την «Καλογήρου»



    ΣΧΟΛΙΑ