• Big Story

    Σάμι Φάις: Στο «φουλ οι μηχανές» για την επαναφορά της Καλογήρου

    Ο επιχειρηματίας, Σαμι Φάις Καλογήρου του Ομίλου Fais

    Ο επιχειρηματίας, Σαμι Φάις


    Με τις μηχανές στο φουλ κινείται η ομάδα του Σάμι Φάις για την επαναφορά της «Καλογήρου» στην κανονικότητα. Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος δεν έχασε στιγμή από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ιστορικής αλυσίδας υποδημάτων, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να επαναλειτουργήσει τα σημεία που έκλεισαν και να αποκαταστήσει την τροφοδοσία τους, αξιοποιώντας την ενδιάμεση χρηματοδότηση που εξασφάλισε βάση της συμφωνίας εξυγίανσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Ενεργό ρόλο στην όλη προσπάθεια έχει και η οικογένεια Λεμονή. Με την εμπειρία αλλά και τις καλές σχέσεις με τους προμηθευτές εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσει καταλυτικά στην ανάκτηση της αίγλης του άλλοτε πανίσχυρου brand.

    Πηγές από τον όμιλο Φάις αναφέρουν πως η αρχή για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας έγινε με την ενεργοποίηση των επώνυμων καταστημάτων στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Ήδη, όπως λένε οι ίδιες πηγές, άνοιξε η «ναυαρχίδα» της αλυσίδας Καλογήρου στο εμπορικό κέντρο Golden Hall σε συνεργασία με τα Αττικά Πολυκαταστήματα.

    Στο ίδιο εμπορικό κέντρο θα μπουν σε λειτουργία και τα καταστήματα Salvatore Ferragamo και Haralas, ενώ στο The Mall Athens ξανανοίγουν τα καταστήματα Geox και Haralas, όπου το τελευταίο θα διαθέτει και shop-in-shop της γνωστής αμερικανικής εταιρίας Nine West.

    Επιπλέον, η μπουτίκ της Salvatore Ferragamo θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες της στο CityLink επί της Σταδίου, ενώ στο ίδιο εμπορικό κέντρο προστίθενται δύο νέα σημεία πώλησης – ένα της Καλογήρου και ένα της Haralas. Στη συμπρωτεύουσα, τέλος, αναμένεται να λειτουργήσει Καλογήρου Outlet στο Οne Salonica Outlet Mall, συμφερόντων του ομίλου Φάις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εννέα παραπάνω καταστήματα θα είναι ανοιχτά για το κοινό μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Καλογήρου

    Αποκατάσταση τροφοδοσίας

    Μεγάλη πρόοδος υπάρχει και στην τροφοδοσία καθώς σταδιακά αποκαθίσταται οι παραλαβές εμπορευμάτων από Έλληνες και κυρίως ξένους προμηθευτές (π.χ. Τod’s, Salvatore Ferragamo, Hogan, Tory Burch, Jimmy Choo, Saint Laurent, Michael Kors κ.α.).

    «Πληθώρα υποδημάτων και τσαντών θα συνεχίσουν να συρρέουν στο δίκτυο καταστημάτων Καλογήρου και να διατίθενται σε δελεαστικές εκπτωτικές τιμές και σε 12 άτοκες δόσεις», υπογραμμίζουν στελέχη του ομίλου Φάις.

    Να σημειωθεί πως στις 6 Οκτωβρίου 2017 αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας που υπέγραψαν οι πιστώτριες τράπεζες με τον όμιλο Φάις και την οικογένεια Λεμονή, πρώην ιδιοκτήτρια της Καλογήρου.

    Η συμφωνία προβλέπει γενναίο «κούρεμα» χρεών προς τις τράπεζες που φτάνει ακόμη και το 60% και προς μερίδα προμηθευτών που φτάνει έως και 85%. Το σύνολο των οφειλών της εταιρείας ανέρχονταν στις 31 Μαΐου 2017 σε 93,67 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα παρέμβαση Δημητρακόπουλου για κόντρα Δασκαλαντωνάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Σκούρας (ΣΕΟ): «Ο ΕΦΚ διαλύει τον κλάδο του κρασιού- Επείγει η κατάργησή του»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα δικαστήρια η ΦΑΓΕ: Ζητά αποζημίωση 20 εκατ. δολ. από εταιρεία στις ΗΠΑ για αθέτηση συμφωνίας



    ΣΧΟΛΙΑ