• Business

    Όμιλος Adani: Εξασφάλισε δάνειο 3 δισ. δολαρίων από κρατικό επενδυτικό ταμείο

    • NewsRoom
    Gautam Adani

    Gautam Adani


    Ο Όμιλος Adani της Ινδίας είπε στους πιστωτές του ότι έχει εξασφαλίσει δάνειο 3 δισ. δολαρίων από ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters, καθώς ο όμιλος προσπαθεί να αμβλύνει τις ανησυχίες για το πιστωτικό του προφίλ, μετά την επίθεση που δέχθηκε από γνωστό short seller.

    Η πιστωτική γραμμή από το κρατικό επενδυτικό ταμείο θα μπορούσε να αυξηθεί στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι δύο πηγές, επικαλούμενες σχετικό σημείωμα.

    Η ταυτότητα του κρατικού επενδυτικού ταμείου δεν έγινε γνωστή.

    Οι πηγές αρνήθηκαν να κατονομαστούν καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν με μέσα ενημέρωσης.

    Επίσης, εκπρόσωπος του ομίλου Adani δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

    Τα νέα για το καινούργιο σχέδιο συγκέντρωσης κεφαλαίων έρχονται μια ημέρα αφότου η διοίκηση της Adani είπε στους κατόχους ομολόγων ότι αναμένει να προπληρώσει ή να αποπληρώσει δάνεια που υποστηρίζονται από μετοχές αξίας 690 έως 790 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος Μαρτίου.

    Τα σχέδια γίνονται γνωστά την ώρα που ο όμιλος πραγματοποιεί ένα roadshow αυτή την εβδομάδα στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών εν μέσω της απότομης βουτιάς της τιμής της μετοχής του και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από τις ρυθμιστικές αρχές.

    Επτά εισηγμένες εταιρείες του Ομίλου Adani έχουν χάσει περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια δολάρια της χρηματιστηριακής τους αξίας μετά από το report της 24ης Ιανουαρίου της Hindenburg Research, που κατηγορεί τον όμιλο για χειραγώγηση μετοχών και ακατάλληλη χρήση φορολογικών παραδείσων. Παράλληλα, εκφράζει ανησυχίες για τα επίπεδα του χρέους του.

    Ο όμιλος Adani απέρριψε τους ισχυρισμούς και αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Adani Group: Το κρατικό fund της Νορβηγίας αποεπένδυσε πλήρως από τον ινδικό όμιλο

    Γκ. Αντάνι: Πώς να χάσεις 100 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ημέρες



    ΣΧΟΛΙΑ