• Business

    Olympia Group: Νέος CEO o Ανδρέας Αθανασόπουλος, αποχωρεί από την Eurobank

    • NewsRoom
    Ανδρέας Αθανασόπουλος, CEO Olympia Group

    Ανδρέας Αθανασόπουλος, CEO Olympia Group


    Αλλαγές στο management της Olympia Group του Ομίλου Γερμανού αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ωρών.

    Νέος CEO στην Olympia Group αναλαμβάνει ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, πρόσωπο, το οποίο χαίρει της εκτίμησης της διοίκηση του Ομίλου και του βασικού μετόχoυ Πάνου Γερμανού.

    Εκτελεστικός πρόεδρος στην Olympia Group παραμένει ο Γιάννης Καραγιάννης, ενώ CEO στα Public παραμένει ο Ρόμπυ Μπουρλάς.

    Ο κ.  Ανδρέας Αθανασόπουλος, έως σήμερα ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλoς της Eurobank.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας είναι εξαιρετικοί για τον κ. Αθανασόπουλο. Στο πρόσωπο του κ. Αθανασόπουλου βλέπουν στον Ομιλο έναν σημαντικό γνώστη στο χώρο του λιανικού εμπορίου λόγω της προηγούμενης θητείας του σε Dixons – Κωτσόβολος, εκεί όπου συνέβαλε τα μέγιστα για τη δημιουργία της μεγάλης αλυσίδας.

    Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος ήρθε στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2020, από το Λονδίνο όπου βρισκόταν στο τιμόνι της Dixons South East Europe – Κωτσόβολος ως Group Chief Customer Officer και CEO Financial Services στον όμιλο Dixons Carphone το 2018, για αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank.

    Πέραν της αναγνωρισμένης του πορείας τον όμιλο Dixons ο Ανδρέας Αθανασόπουλος είναι παλιός γνώριμος του τραπεζικού συστήματος, καθώς είχε διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη Eurobank EFG , Διευθυντής Μarketing στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ το 2011 έως και το 2013 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής στην Εθνικής Τράπεζας με τομείς εποπτείας τις Διευθύνσεις Κτηματικής Πίστης, Καταναλωτικής Πίστης, Καρτών, Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Καταθετικών και Επενδυτικών Προϊόντων, Marketing και Επικοινωνίας Ομίλου, Τομέα Εξυπηρέτησης Πελατείας και Εξυπηρέτησης Μεγάλων Πελατών.

    Η πορεία του Ανδρέα Αθανασόπουλου στον όμιλο Dixons από το 2013 οπότε και ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για τη Dixons South-East Europe συνοδεύτηκε με σημαντικές επιτυχίες, οδηγώντας την Κωτσόβολος σε πλήρη κερδοφορία και σε διεύρυνση των μεριδίων αγοράς της σε μία πολύ ανταγωνιστική αγορά μέσω ενός ανασχεδιασμού και επενδύσεων σε όλες τις βασικές λειτουργίες της αλλά και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

    Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μεταπτυχιακό στη Στατιστική και στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Essex, διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Warwick και μεταδιδακτορικό από το London Business School. Έχει εργαστεί ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Warwick (1991-1996) και στο ALBA Graduate School.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank: Ο Ιάκωβος Γιαννακλής διαδέχεται τον Ανδρέα Αθανασόπουλο

    Ανδρέας Αθανασόπουλος (Eurobank): «Οι τράπεζες χρειάζεται να μετασχηματιστούν»

    Eurobank: Και επίσημα αναπληρωτής CEO o Ανδρέας Αθανασόπουλος – Νέο μέλος του ΔΣ η Cinzia Basile



    ΣΧΟΛΙΑ