• Business

    OK Recycled: Νέο σχήμα πιστοποίησης της TÜV AUSTRIA οδηγεί την αειφόρο ανάπτυξη

    • NewsRoom
    OK Recycled: Νέο σχήμα πιστοποίησης της TÜV AUSTRIA οδηγεί την αειφόρο ανάπτυξη

    Φωτογραφία: Freepik


    Οι καταναλωτές και οι επαγγελματίες αγοραστές ενημερώνονται και επηρεάζονται από τους περιβαλλοντικούς Ισχυρισμούς, τα λογότυπα και τις δηλώσεις των παραγωγών σχετικά με τις περιβαλλοντικές ιδιότητες των προϊόντων. Ο περιβαλλοντικός προσανατολισμός των οργανισμών, ισχυροποιεί τη θέση της κυκλικής οικονομίας στην κοινωνία. Η TÜV AUSTRIA παρουσιάζει το νέο σήμα ΟΚ Recycled για την προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον κατανάλωσης.

    Προμηθευτές, παραγωγοί και έμποροι προσπαθούν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα. Η αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία της ΕΕ και η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών είναι παράγοντες που ενισχύουν τις ανησυχίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων.

    Το OK Recycled, Σχήμα πιστοποίησης της TÜV AUSTRIA αντιμετωπίζει τα ζητήματα που τίθενται στην Οδηγία της ΕΕ 2019/904 για τον περιορισμό των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον. Από το 2025, οι φιάλες ποτών κάτω από 3 λίτρα οι οποίες κατασκευάζονται από “PET” πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 25% ανακυκλωμένο πλαστικό, και από το 2030 όλες οι πλαστικές φιάλες πρέπει να αποτελούνται κατά τουλάχιστον 30% από ανακυκλωμένο πλαστικό. Ο στόχος του σχήματος OK Recycled είναι να ενθαρρύνει τη χρήση πλαστικών υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και να παρέχει αξιοπιστία στους περιβαλλοντικούς Ισχυρισμούς προωθώντας προϊόντα σε μια περιβαλλοντικά ενημερωμένη αγορά.

    Το Σχήμα πιστοποίησης OK Recycled Content καθορίζει τις απαιτήσεις για τον υπολογισμό του ανακυκλωμένου περιεχομένου των προϊόντων. Το πλαίσιο για το Σχήμα πιστοποίησης καθορίζεται από τις απαιτήσεις των προτύπων ΕΝ 15343 και ISO 14021.

    Η πιστοποίηση OK Recycled Content μπορεί να εφαρμοστεί σε όλη την Αλυσίδα αξίας (Supply Chain) του ανακυκλωμένου πλαστικού, προτού τα τελικά προϊόντα φτάσουν στους τελικούς καταναλωτές.

    Το Σχήμα πιστοποίησης OK Recycled Content βασίζεται στον έλεγχο ισοζυγίου μάζας, και στην ιχνηλασιμότητα των ανακυκλωμένων υλικών, συνεπώς μπορεί να εφαρμοστεί για να επαληθεύσει το ανακυκλωμένο περιεχόμενο σε όλα τα υλικά (όπως πλαστικά, αλουμίνιο, ύφασμα και χαρτί).

    Το Σχήμα πιστοποίησης OK Recycled της TÜV AUSTRIA παρέχει αξιοπιστία και αντικειμενικότητα σχετικά με το ανακυκλωμένο περιεχόμενο μέσω εύκολα αναγνωρίσιμων και άμεσα διαθέσιμων πληροφοριών. Ως εκ τούτου, το σήμα πιστοποίησης OK Recycled της TÜV AUSTRIA αυξάνει την αξία του εμπορικού σήματος και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

    Το σήμα OK Recycled της TÜV AUSTRIA:

    – αντιμετωπίζει τα θέματα που τίθενται στην Οδηγία ΕΕ 2019/904.

    – ικανοποιεί τις απαιτήσεις των παραγωγών και τις προσδοκίες των πελατών.

    – αναβαθμίζει το περιβαλλοντικό προφίλ των οργανισμών

    – διαφοροποιεί τα προϊόντα από τον ανταγωνισμό μέσω της πιστοποίησης από ένα ανεξάρτητο τρίτο μέρος.

    – προωθεί την αξία του εμπορικού σήματος για τους πελάτες τους.

    – καλύπτει τη ζήτηση των καταναλωτών για μεγαλύτερη διαφάνεια.

    OK Recycled, Όμιλος ©TÜV AUSTRIA

    Διαβάστε επίσης:

    No Food Waste: Πρωτοποριακό σχήμα πιστοποίησης κατά της σπατάλης τροφίμων από την TÜV AUSTRIA Hellas



    ΣΧΟΛΙΑ