• Business

    Οδυσσέας Αθανασίου για Ελληνικό: Σε 7 εβδομάδες η υπογραφή της μεταβίβασης – Άμεσα προκήρυξη έργων €500 εκατ.

    Οδυσσέας Αθανασίου


    Το νέο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Developpment, Οδυσσέας Αθανασίου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του mononews.

    Όπως είπε μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, η υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης της Ελληνικό ΑΕ (η εταιρεία στην οποία θα έχει μεταφερθεί η ιδιοκτησία του συνόλου της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου) στη Lamda και η καταβολή της προκαταβολής, ύψους 300 εκατ. ευρώ, στο δημόσιο εκτιμάται ότι θα λάβουν χώρα σε 7 εβδομάδες, δηλαδή αρχές με μέσα Ιουλίου.

    Σύμφωνα με τον ίδιο έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο Οικονομικών να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

    Ο κ. Αθανασίου εκτίμησε ότι με την υπογραφή της συμφωνίας μεταβίβασης θα παρατηρηθεί «χείμαρρος» επενδύσεων, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ η εταιρεία είναι έτοιμη αμέσως, εντός Ιουλίου, να προκηρύξει έργα υποδομών προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, και μέχρι το τέλος του έτους και άλλα επίσης αξίας 500 εκατ. ευρώ.

    Η Lamda παράλληλα με την υπογραφή της σύμβασης με το δημόσιο θα παρουσιάσει το σχεδιασμό για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του ακινήτου, το χρονοδιάγραμμα του έργου συνολικά, τις προπωλήσεις ακινήτων που έχει κάνει και γενικότερα το οικονομικό αποτύπωμα.

    Ο επικεφαλής της Lamda επανέλαβε ότι έχει εξασφαλιστεί το σύνολο της χρηματοδότησης για την πρώτη 5ετία, περί τα 2,5 δις. ευρώ εκ των οποίων το 1 δις. ευρώ είναι ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Ωστόσο, επιδιώκονται συνεργασίες, όπως αυτή που έχει ανακοινωθεί για τα ξενοδοχεία στο παραλιακό μέτωπο, αξίας 300 εκατ. ευρώ, με την ΤΕΜΕΣ του Αχ. Κωνσταντακόπουλου.

    Στα έργα της πρώτης 5ετίας περιλαμβάνεται η δημιουργία του ενός τρίτου του πάρκου (συνολικά από τα 6.200 στρέμματα τα 2.000 θα είναι πάρκο) ενώ από τα πρώτα κτήρια που θα γίνουν είναι οι εγκαταστάσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα γίνουν σε αντικατάσταση των υφισταμένων θα υλοποιηθούν επίσης άμεσα.



    ΣΧΟΛΙΑ