• Business

    Οδυσσέας Αθανασίου για Ελληνικό: Έτοιμη η Lamda Development να ξεκινήσει την υλοποίηση του πιο εμβληματικού οράματός της

    • NewsRoom
    Lamda Development: Πως θα γίνει το Eλληνικό από «τσιμεντούπολη» μια πόλη πρότυπο για όλη την Ευρώπη

    Οδυσσέας Αθανασίου, Lamda Development


    «Το Ελληνικό αποτελεί ένα εθνικό project. Είναι μία πρόσκληση συμμετοχής σε όλους! Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα project συνεργασιών μεταξύ των καλύτερων ελληνικών και διεθνών εταιριών» ανάφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου από το βήμα του επενδυτικού Φόρουμ Ελλάδας-Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι.

    Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου κάλεσε τον γαλλικό επιχειρηματικό κόσμο να στηρίξει επενδυτικά την Ελλάδα και το έργο του Ελληνικού.

    «Το Ελληνικό θα μεταμορφώσει την Αθηναϊκή Ριβιέρα και όχι μόνο, θα βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, αλλά και θα συμβάλλει σημαντικά σε κάθε τομέα της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς αποτελεί ένα έργο μοναδικό στο είδος του που εμπλέκει ευρύτατο φάσμα οικονομικών, πολιτιστικών και άλλων τομέων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Επεσήμανε δε ότι η πρώτη χρηματοδότηση για το project του Ελληνικού είναι πλήρως εξασφαλισμένη.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development παρουσίασε ενώπιον των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και σημαντικών προσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, το Ελληνικό, το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ευρώπη, μία επένδυση ύψους 8 δισ. και δήλωσε ότι η εταιρεία είναι απολύτως έτοιμη να ξεκινήσει την υλοποίηση του πιο εμβληματικού οράματός της.

    Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι αναμένεται να δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του και να συμβάλλει στην ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 2,4% μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης του.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά «εντός της πρώτης πενταετίας θα πραγματοποιηθούν συνολικά επενδύσεις 2 δισ., με τη χρηματοδότηση, να είναι εξ ολοκλήρου εξασφαλισμένη μετά και την επιτυχημένη πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκλήρωσε η εταιρία».

    Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα της πρώτης πενταετίας που θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή και θα συμβάλλουν στην γενικότερη ανάπτυξη της χώρας.

    Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση μεγάλου μέρους του πάρκου, της μαρίνας, του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της χώρας, της παραλίας μήκους 1,5 χιλιομέτρου ελεύθερης πρόσβασης, του καζίνο, των ξενοδοχείων και κατοικιών.

    Το έργο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, είναι σύμβολο ανάπτυξης και εξέλιξης για τη χώρα και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα εξωστρέφειας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ