• Business

    ΟΑΣΑ: Πύλες και ελεγκτές έφεραν αυξημένα έσοδα

    • NewsRoom
    τζαμπατζηδες μετρο


    Αυξημένα αποτυπώνονται τα έσοδα του ΟΑΣΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα των πυλών εισόδου- εξόδου, αλλά και των αυξημένων ελέγχων.

    Όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία του ΟΑΣΑ, τα έσοδα για τον Σεπτέμβριο του 2019 παρουσιάζουν αύξηση κατά 3,51%, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περσινό Σεπτέμβρη, το σύστημα των πυλών εισόδου- εξόδου είχε ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται στο σύνολο των σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού, ωστόσο φαίνεται πως φέτος περισσότεροι είναι εκείνοι που έχουν εξοικειωθεί με την διαδικασία και ακολουθούν τα τυπικά βήματα, για να εισέρχονται και να εξέρχονται των σταθμών, έχοντας καταβάλλει το αντίτιμο που απαιτείται.

    Επιπλέον, εκτιμάται ότι στην αύξηση των εσόδων, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι προσπάθειες αναβάθμισης των υπηρεσιών ελέγχου κομίστρου, από τους φορείς αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, που εποπτεύει ο ΟΑΣΑ.

    Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, διενεργήθηκαν 255.866 επιτόπιοι έλεγχοι κομίστρου από τους ελεγκτές του Οργανισμού, που είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή 6.431 προστίμων σε βεβαιωμένες παραβάσεις.

    Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία σχετικά με τους ελέγχους, προκύπτουν τα εξής:

    – Οι έλεγχοι ανά ελεγκτή ανά βάρδια ανήλθαν, κατά μέσο όρο, σε 138 ελέγχους.

    – Ο στόχος που είχε τεθεί για τον αριθμό ελέγχων κάθε ελεγκτή ανά βάρδια ήταν οι 250 έλεγχοι.

    Τα παραπάνω στοιχεία μπορεί να μαρτυρούν τη βελτιωμένη απόδοση των ελεγκτικών μηχανισμών τον τελευταίο καιρό, ωστόσο βεβαιώνουν, επίσης, ότι στόχος της διοίκησης του ΟΑΣΑ είναι να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι έλεγχοι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί στον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής, οδηγώντας τελικά στην περαιτέρω αύξηση των εσόδων του Οργανισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ