• Business

    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε προχωρημένες συζητήσεις για τη Forthnet

    • Της Τέτης Ηγουμενίδη
    Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Ανατροπή φαίνεται να σημειώνεται άλλη μια φορά στο πολύχρονο σήριαλ της πώλησης της Forthnet.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιστώτριες τράπεζες, στον έλεγχο των οποίων έχει περάσει η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Η προς συζήτηση συμφωνία εξαγοράς της Forthnet περιλαμβάνει «κούρεμα» των δανειακών της υποχρεώσεων και με ενδιαφέρον αναμένεται το ύψος.

    Η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τη δραστηριότητά της με επέκταση στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος.

    Όπως είναι γνωστό έχει υπογράψει συμφωνία με την Vodafone για τη χρήση του δικτύου της.

    Το προηγούμενο διάστημα οι πιστώτριες τράπεζες συζητούσαν με το επιχειρηματία Θοδωρή Κυριακού (Αντέννα) και προηγουμένως με τις Vodafone και Wind.

    Η Forthnet είναι εταιρεία που γνωρίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης λόγω της Nova και του αθλητικού περιεχομένου που φιλοξενεί.

    Οι πιστωτές

    Η Wind, μέσω της μητρικής της εταιρείας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Forthnet με 21,05% (βάσει των πιο πρόσφατων επίσημων στοιχείων από την παρουσίαση της εταιρείας τον Απρίλιο).

    Ποσοστό 15,11% έχει η Τράπεζα Πειραιώς, 14,42% η MASSAR Investments LLC, 14,42% η GO PLC (ο μαλτέζικος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός), 12,14% η Εθνική Τράπεζα, 8,48% η Alpha Bank, 4,15% η Vodafone, 0,46% η Τράπεζα Αττικής και άλλοι μικρομέτοχοι 9,77%.



    ΣΧΟΛΙΑ