• Business

    Δίκη Folli Follie: Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ρίχνει ευθύνες στον πατέρα του – Η οικογένεια ζει με δανεικά

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Στις απαντήσεις της προέδρου σχετικά με τον υποόμιλο της Ασίας απαντά αυτή την ώρα ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, ο οποίος απορρίπτει τις κατηγορίες.

    Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αρνήθηκε το κατηγορητήριο που του έχει απευθυνθεί, ρίχνοντας το βάρος της παραποίησης των οικονομικών καταστάσεων στον πατέρα του, Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον Tonio Law, Περιφερειακό Διευθυντή της Folli Follie Ασίας, καθώς και στον Ιωάννη Μπεγιέτη.

    Στη συνέχεια έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επαφές του με τον Tonio Law και τον Ιωάννη Μπεγιέτη.

    Πρόεδρος: Ο Tonio σας μιλούσε μέσω e-mail.

    Τ.Κ.: Είχα ενημερωθεί για την ωραιοποίηση από τον πατέρα μου.

    Πρόεδρος: Τι ακριβώς σας είπε ο Tonio;

    Τ.Κ.: Δεν είχα τέτοια σχέση με τον Tonio.

    Πρόεδρος: Προηγουμένως είπατε ότι μιλούσατε με τον Tonio για λεπτομέρειες.

    Τ.Κ.: Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο. Μιλούσαμε περιστασιακά. Προσπαθούσα να τους πιέσω να συμπιέσουν το ποσοστό της ωραιοποίησης.

    Στη συνέχεια ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου είπε ότι ο κύριος Αλαβάνος, διευθυντής του λογιστηρίου της Folli Follie Ελλάδος έπαιρνε τις οικονομικές καταστάσεις του υπο-ομίλου, προχωρούσε σε κάποια επεξεργασία και τις έδινε στην οικονομική διεύθυνση που είχε ως επικεφαλής τον κ. Γρατσώνη, ο οποίος στη συνέχεια έκανε εισήγηση στο Δ.Σ. το οποίο και ενέκρινε τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και ακολούθως τις λάμβαναν οι ορκωτοί.

    Ο Τ. Κουτσολιούτσος υπογράμμισε ότι οι λοιποί κατηγορούμενοι δεν γνώριζαν περί ωραιοποίησης, όπως επίσης δε γνώριζε και η μητέρα του, κ. Καίτη Κουτσολιούτσου.

    Πρόεδρος: Πώς γινόταν η διαδικασία των οικονομικών καταστάσεων; Ποιος επιλαμβάνονταν πρώτα από τους συγκατηγορούμενους σας;

    Κατηγορούμενος: Να ρωτήσετε τους ίδιους. Νομίζω όμως ο κ. Αλαβάνος, ο οποίος είναι διευθυντής λογιστηρίου

    Πρόεδρος: Έπαιρνε τις καταστάσεις και τι τις έκανε;

    Κατηγορούμενος: Σίγουρα υπήρχε μια επεξεργασία.

    Πρόεδρος: Αυτή την ωραιοποίηση τη γνώριζαν οι συγκατηγορούμενοί σας;

    Κατηγορούμενος: Κανένας δεν ήξερε τίποτα. Δεν ήθελα να μοιραστώ αυτό το βάρος με κανέναν.

    Ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι έπαθε «σοκ» όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι παρατυπίες λέγοντας «Δεν ξέρω με ποια λογικά έγιναν… Ήλπιζα η Price να ολοκληρώσει τον έλεγχο».

    Αναφορικά με την έκθεση της Alvarez που προηγήθηκε της Price, σχολίασε ότι το εύρος των παρατυπιών ήταν άνευ φαντασίας και τα ευρήματα της Alvarez δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

    «Έδινα εσωτερική μάχη»

    Η πρόεδρος ρώτησε επίσης τον κατηγορούμενο τι του έλεγε το γεγονός της ωραιοποίησης, δεδομένου ότι οι επενδυτές για τις κινήσεις τους βασίζονταν στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.

    Εκείνος απάντησε: «Έδινα εσωτερική μάχη. Αυτή η ωραιοποίηση ήταν ανεπίτρεπτη, αλλά δεν “αλλοίωνε” τα μεγέθη του ομίλου στη βάση της εταιρείας».

    Παράλληλα, ο κ. Κουτσολιούτσος επανέλαβε ότι ήρθε σε ρήξη με τον πατέρα του, όταν αντιλήφθηκε ότι το 2015 συνεχιζόταν η «ωραιοποίηση» των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων. «Αυτή τη διαμάχη εννοούσε ο πατέρας μου στην απολογία του», εξήγησε.

    «Οικονομικά έχω καταδικαστεί ισόβια»

    «Οικονομικά έχω καταδικαστεί ισόβια», είπε απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και συνέχισε «Ανατράπηκε όλη μου η ζωή. Ζω με τη βοήθεια φίλων. Είμαι σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση»

    Ακολουθεί ενδεικτικά απόσπασμα των ερωτήσεων

    Πρόεδρος: Για την οικογένειά σας δε μας έχετε μιλήσει. Ποια είναι η οικογενειακή και οικονομική σας κατάσταση;

    Κατηγορούμενος: Έχω δύο κόρες. Έχω χωρίσει με τη γυναίκα μου. Με στήριξε όταν ήμουν στη φυλακή, έχουμε καλές σχέσεις. Έχουμε δυο σπίτια στην Κηφισιά. Με το που έγινε αυτή η ιστορία, έμεινα ως διευθύνοντας σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος μέχρι το 2018 και μετά έγινα απλό μέλος. Οι αποδοχές μου μειώθηκαν πολύ. Και μετά ήρθε η εφορία και μου είπε να καταθέτω το μισθό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

    Πρόεδρος: Και πώς ζείτε;

    Κατηγορούμενος: Με βοήθεια φίλων. Αυτή τη στιγμή είμαι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί τα πρόστιμα που μου έχουν επιβληθεί είναι 30 εκατ. ευρώ και οι προσαυξήσεις ημερησίως μπορεί να φτάνουν και 10. 000 ευρώ. Οικονομικά έχω καταστραφεί ισόβια.

    Πρόεδρος: Οι γονείς σας πως ζουν;

    Κατηγορούμενος: Με τη βοήθεια φίλων. Μετά από ένα τέτοιο γεγονός καταλαβαίνεις ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι.

    Πρόεδρος: Υπογράφοντας αυτές τις ωραιοποιημένες καταστάσεις εσείς και ο πατέρας σας, δεν σκεφτήκατε ότι θα συμπαρασύρατε και άλλους;

    Κατηγορούμενος: Εγκλωβίστηκα, πίστευα ότι αυτό είναι παροδικό και πως τελείωνε.

    Πρόεδρος: Δηλαδή είχατε άγνοια κινδύνου;

    Κατηγορούμενος: Νόμιζα ότι θα ήταν διαχειρίσιμο όπως και θα έπρεπε να είναι. Πραγματικά πίστευα ότι το 2015 είχε τελειώσει. Εγκλωβίστηκα, δεν ήθελα ποτέ να βλάψω κάποιον.

    Η δίκη διακόπηκε όταν ακολούθησαν οι ερωτήσεις της Εισαγγελέως, όταν έκανε ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το παραπεμπτικό βούλευμα, που περιείχε «δηλώσεις» κατηγορουμένου από το στάδιο της ανάκρισης, οι οποίες σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης διέφεραν από την μετέπειτα απολογία του, με τον συνήγορο να «κατηγορεί» την εισαγγελέα της έδρας για «παραπλάνηση» του εντολέα του.

    Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Folli Follie – Κουτσολιούτσος: Δεν καταλαβαίνω μέχρι σήμερα γιατί έγιναν αυτές οι λογιστικές παρατυπίες

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Η εταιρεία στοχοποιήθηκε – Ποιους κατηγορεί

    «Πόντιοι Πιλάτοι» ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος – Τι είπαν στις απολογίες τους



    ΣΧΟΛΙΑ