ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά το διαζύγιό του, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος θα διατηρήσει στον έλεγχό του τον οικογενειακό «θησαυρό»: θα έχει τον έλεγχο των μετοχών της Amazon.
Η μέλλουσα πρώην κυρία Μπέζος, η Μακένζι Τατλ, όπως είναι το πατρικό της όνομα, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter ότι μετά τον χωρισμό τους θα του παραχωρήσει το 75% των μετοχών που έχουν από κοινού. Η ίδια θα διατηρήσει μόνο το 25% των μετοχών, εκ των οποίων μόνο το 4% είναι μετοχές της Amazon. Η σημερινή αξία αυτού του ποσοστού των μετοχών φτάνει τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Τατλ παραχωρεί επίσης στον Τζεφ Μπέζος όλα τα δικαιώματα ψήφου για το σύνολο των μετοχών. Τα έγγραφα του διαζυγίου κατατέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο και η διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου 3 μήνες. Η Μακένζι Μπέζος θα παραχωρήσει επίσης όλες τις μετοχές της στην εφημερίδα Washington Post και στην εταιρεία Blue Origin.
Ο χωρισμός του ζεύγους, που ανακοινώθηκε αναπάντεχα τον περασμένο Ιανουάριο έπειτα από 25 χρόνια γάμου, προκάλεσε πολλές εικασίες και ερωτηματικά για το πώς θα μοιράσει την περιουσία του, που ανέρχεται στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Η Μακένζι Τατλ γνώρισε τον Τζεφ Μπέζος το 1992, πριν εκείνος ιδρύσει την εταιρεία που έμελλε να εξελιχθεί στην «αυτοκρατορία» του διαδικτυακού εμπορίου. Ο Μπέζος με ανάρτησή του στο Twitter ευχαρίστησε την Μακένζι «για τη στήριξη και την ευγένειά της κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας».
Δείτε το tweet του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου:
— Jeff Bezos (@JeffBezos) April 4, 2019
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τζεφ Μπέζος καταγγέλλει τη Σαουδική Αραβία για το σκάνδαλο με την ερωμένη του
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Σαουδική Αραβία «χάκαρε» το κινητό του Τζεφ Μπέζος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιρλανδία: Μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε μία δέσμη ενεργειακών μέτρων ύψους 250 εκατ. ευρώ
- Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ έχει εξυπηρετήσει πάνω από 294.000 αιτήματα για δωρεάν αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους
- NASA: Επένδυση 20 δισ. δολάρια για βάση στη Σελήνη και νέο διαστημόπλοιο για τον Άρη
- Allwyn: Ολοκληρώθηκε η καταχώρηση στο Μητρώο Εμπορίου και Εταιρειών του Λουξεμβούργου – Διαγράφηκε ο ΟΠΑΠ από το ΓΕΜΗ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.