• Business

    Όμιλος ΟΤΕ: FIELD Global Partner της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Harvard

    • NewsRoom


    Ομάδα φοιτητών από το Harvard Business School φιλοξένησε στην Αθήνα για μία εβδομάδα, ο Όμιλος ΟΤΕ, ως επίσημος FIELD Global Partner της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο ενός υποχρεωτικού κύκλου μαθημάτων στο πρώτο έτος φοίτησής τους, με τίτλο «FIELD Global Immersion».

    «Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαστήκαμε με το HarvardBusinessSchool, για να προσφέρουμε στους φοιτητές του τη δυνατότητα να «δοκιμαστούν», εφαρμόζοντας τις γνώσεις τους σε πραγματικές συνθήκες. Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι τον τρόπο λειτουργίας του Ομίλου ΟΤΕ, της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας της χώρας, και να συμμετάσχουν σε ένα project για τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. Είμαστε βέβαιοι ότι οι φοιτητές κατάφεραν να αποκομίσουν γνώσεις, που δεν θα μπορούσαν να λάβουν μέσα από μια απλή συζήτηση σε ένα αμφιθέατρο και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και πάλι με τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Harvard», δήλωσε η Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, κα Έλενα Παπαδοπούλου.

    Ο κύκλος μαθημάτων FIELD Global Immersion είναι σχεδιασμένος για να ενισχύσει και να αναπτύξει την αντίληψη των φοιτητών για το παγκόσμιο περιβάλλον – την ικανότητά τους, δηλαδή, να διαχειρίζονται και να λειτουργούν αποτελεσματικά σε διαφορετικούς πολιτισμούς και επιχειρηματικά πλαίσια. Τα στελέχη του Ομίλου ΟΤΕ συνεργάστηκαν για κάποιους μήνες εξ αποστάσεως με την ομάδα του Harvard, πριν την άφιξή της. Στον Όμιλο ΟΤΕ, οι φοιτητές παρουσίασαν τις ιδέες τους στη διοικητική ομάδα, διεξήγαγαν έρευνες σε καταναλωτές στην περιοχή της Αθήνας και παρουσίασαν τις τελικές προτάσεις τους. Σκοπός αυτής της πολύπλευρης εμπειρίας είναι να δοθεί στους φοιτητές η ευκαιρία να διεξάγουν πραγματική έρευνα σε ένα άγνωστο περιβάλλον.

    Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ένας από τους 157 συνεργάτες του προγράμματος σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι καλύπτουν 13 χώρες παγκοσμίως. Οι Παγκόσμιοι Συνεργάτες φιλοξένησαν συνολικά περισσότερους από 930 μαθητές της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

    «Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στον Όμιλο ΟΤΕ και σε όλους τους οργανισμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα FIELDGlobalPartner για όλα όσα προσφέρουν στους φοιτητές μας», δήλωσε ο καθηγητής JuanAlcacer, επικεφαλής διδάσκων του FIELD. «Οι φοιτητές μας επωφελούνται τα μέγιστα από αυτήν την εμπειρία και ευελπιστούμε ότι το ίδιο συμβαίνει και με τους οργανισμούς-συνεργάτες.»



    ΣΧΟΛΙΑ