• Business

    Ο Όμιλος AXIA Ventures οικονομικός σύμβουλος της Alumil στην επιτυχημένη αναδιάρθρωση χρέους 161 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Axia Ventures

    Αντώνης Αχιλλεούδης, Δημήτρης Αθανασόπουλος και Γεώργιος Λινάτσας, επικεφαλής Axia Ventures


    Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχή αναδιάρθρωση δανεισμού της Alumil διαδραμάτισε ο Όμιλος AXIA Ventures Group, ο οποίος λειτούργησε ως οικονομικός σύμβουλος της εταιρείας.

    Η Alumil ανακοίνωσε στις 3 Δεκεμβρίου 2020 την υπογραφή της σύμβασης αναδιάρθρωσης του χρέους της με αναδρομική ισχύ από τις 12/11/2020.

    Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη έπαιξε η ομάδα της AXIA, η οποία αναθεώρησε το επιχειρηματικό σχέδιο της Alumil και, λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρησιακές και χρηματοοικονομικές ανάγκες της, ανέπτυξε και πρότεινε στους πιστωτές της εταιρείας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης. Τον Φεβρουάριο του 2020, η εταιρεία σύναψε term sheet με τους πιστωτές της, το οποίο και οδήγησε στην αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της και στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι όροι του σχεδίου αναδιάρθρωσης θα συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη σταθερότητα του ομίλου Alumil δεδομένου ότι, μεταξύ άλλων, η εταιρεία κατάφερε να παρατείνει τη λήξη των δανείων της μέχρι 31/12/2030, να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της και να εξασφαλίσει νέες πιστωτικές γραμμές. Ως αποτέλεσμα, η Alumil έχει πλέον ενδυναμώσει τη χρηματοοικονομική θέση της, αυξάνοντας τη ρευστότητά της και μειώνοντας τις χρηματοοικονομικές δαπάνες της, θέτοντας τις βάσεις για την αναπτυξιακή πορεία της Αλουμύλ.

    Ο κ. Αλέξανδρος Αργυρός, Managing Director και Επικεφαλής Investment Banking του AXIA Ventures Group, δήλωσε: «Άλλο ένα σύνθετο deal που καταφέρνει να φέρει εις πέρας η ομάδα της AXIA. Η συγκεκριμένη αναδιάρθρωση αποτελεί μια πραγματική win-win κατάσταση τόσο για τις τράπεζες που μπόρεσαν να αποκαταστήσουν μια σημαντική έκθεση αλλά και για την Alumil, για τον θετικό χρηματοοικονομικό αντίκτυπο που θα έχει στον Όμιλο και τις δυνατότητες ανάπτυξης που ξεκλειδώνει. Η Alumil αποτελεί ιδανικό παράδειγμα για το πώς μια ελληνικών συμφερόντων εταιρεία και με έδρα την Ελλάδα μπορεί να έχει παγκόσμια εμβέλεια και αντίκτυπο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συνδεθήκαμε με μια τόσο υψηλού επιπέδου εταιρεία και διοίκηση».



    ΣΧΟΛΙΑ