• Business

    Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κατηγορεί τους λογιστές του Trump Organization

    • NewsRoom

    Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ


    Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος γιος του πρώην προέδρου, παραδέχτηκε σήμερα στο δικαστήριο ότι είχε υπογράψει οικονομικά έγγραφα της οικογενειακής εταιρείας, τα οποία αργότερα ένας δικαστής της Νέας Υόρκης τα έκρινε “δόλια”, αλλά προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη στους υπαλλήλους του.

    Κατά την δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του ο 45χρονος Ντόναλντ Τζούνιορ είπε ότι βασιζόταν σε λογιστές του Trump Organization και της συνεργαζόμενης εταιρείας Mazars για να κάνουν ακριβείς εκτιμήσεις της αξίας των ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

    «Έχουν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για όλα αυτά από εμένα. Για αυτόν τον λόγο έχουμε λογιστές», υποστήριξε.

    “Δεν θυμάμαι” και “εμπιστευόμουν τους λογιστές” ήταν οι απαντήσεις που έδωσε και σήμερα, δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, όταν του παρουσιάστηκε μεγάλος αριθμός οικονομικών εγγράφων τα οποία υπέγραψε ο ίδιος, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας.

    Η γενική εισαγγελία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ και τους δύο μεγαλύτερους γιους του, τον Ντόναλντ Τζούνιορ και τον Έρικ, ότι “φούσκωναν” τις αξίες των ακινήτων με σκοπό να εξασφαλίζουν ευνοϊκά δάνεια από τράπεζες και μικρότερα ασφάλιστρα.

    Η κατάθεση του Ντόναλντ Τζούνιορ ολοκληρώθηκε πριν από το μεσημεριανό διάλειμμα και στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκε ο αδελφός του, ο Έρικ. Οι δύο αδελφοί ανέλαβαν την εταιρεία το 2017, όταν ο πατέρας τους εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο πρώην πρόεδρος πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα.

    Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς ζητά να επιβληθεί πρόστιμο ύψους τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων δολαρίων στους Τραμπ και να απαγορευτεί δια παντός στον Ντόναλντ, τον Ντόναλντ Τζούνιορ και τον Έρικ να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Πολιτεία.

    Εκτός από τα επίσημα έγγραφα, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ρωτήθηκε σήμερα και για ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν δημοσιογράφο του περιοδικού Forbes που εστάλη στις 3 Μαρτίου 2017 και εξέφραζε σοβαρές αμφιβολίες για το ύψος της περιουσίας του Τραμπ.

    Ο δημοσιογράφος αμφισβητούσε κυρίως τα τετραγωνικά της τριώροφης κατοικίας του τότε προέδρου στον Πύργο Τραμπ της Νέας Υόρκης. Το e-mail στάθηκε στους δύο αδελφούς Τραμπ και τον οικονομικό διευθυντή της Trump Organization τον Άλεν Γουάσελμπεργκ. “Είναι τρελά όλα γράφονται εδώ” απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

    Σήμερα ωστόσο είπε ότι δεν θυμάται το συγκεκριμένο επεισόδιο, ούτε αν “επαλήθευσε” το ύψος της περιουσίας, όπως του ζητούσε ο δημοσιογράφος.

    Αυτή η τριώροφη μεζονέτα του Τραμπ είναι ένα από τα παραδείγματα που επικαλείται η κατηγορούσα αρχή, επειδή η αξία της δηλώθηκε στα 327 εκατομμύρια δολάρια, με βάση τα τετραγωνικά της: 2.700 τετραγωνικά μέτρα, αντί για 1.000 που είναι η πραγματική επιφάνειά της.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανοδικά ξανά το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μετά από δύο ημέρες πτώσης

    ΠΟΥ: Η εκκένωση νοσοκομείων στη Γάζα θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες ασθενείς

    Reuters: Τις επόμενες εβδομάδες η αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική Τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ