ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα ότι η αναγκαστική εκκένωση νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ασθενών.
“Δόθηκε εντολή εκκένωσης σε είκοσι τρία νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας και στη βόρεια Γάζα και η αναγκαστική εκκένωση υπό αυτές τις συνθήκες θα θέσει εκατοντάδες ασθενείς σε απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση”, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.
Σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, ο Τέντρος επανέλαβε επίσης την έκκληση για μια παύση για ανθρωπιστικούς λόγους στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ώστε να βοηθηθούν οι χιλιάδες άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί.
Υπάρχουν 21.000 τραυματίες και στις δύο πλευρές και 1,4 εκατομμύριο εκτοπισμένοι στη Γάζα, υπογράμμισε.
“Δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε τη φρίκη που εκτυλίσσεται στη Γάζα”, δήλωσε ο Τέντρος.
Διαβάστε επίσης
Νετανιάχου: Οι ισραηλινές δυνάμεις προωθήθηκαν πέραν των περιχώρων της πόλης της Γάζας
Κουλέμπα (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Αισιοδοξία για επικείμενη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ένταση ξανά στα Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νότιο Ιράν – Παραβιάστηκε η εκεχειρία λέει η Τεχεράνη, παραμένει σε ισχύ απαντά ο Τραμπ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μετά τη Moody’s αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα BBB- και από την S&P Global Ratings
- Εθνική Τράπεζα: MoU με την Allianz για το 30% στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη και αποκλειστική συμφωνία bancassurance
- Τηλεθέαση: Ο νέος τρόπος μέτρησης μπορεί να αλλάξει δισεκατομμύρια σε NFL, Ολυμπιακούς Αγώνες και τηλεοπτικά δικαιώματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.