• Business

    Ο Μr. Amazon έγινε πλουσιότερος κατά 3,3 δισ. σε μία εβδομάδα

    Τζεφ Μπέζος


    Κατά 3,3 δισ. αυξήθηκε η περιουσία του «Mr. Amazon» Τζεφ Μπέζος σε μία εβδομάδα καθώς η μετοχή της εταιρείας του σημείωσε άνοδο για μία ακόμη φορά κατά 2%.

    Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι επενδυτές λόγω μεταξύ άλλων και της έναρξης του live-streaming της Premier League στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω Amazon Prime.

    Επιπλέον, θετικό πρόσημο σημείωσαν και οι εκπτώσεις και προσφορές στις οποίες προχώρησε η αλυσίδα της Whole Foods για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Pride.

    Πλέον ο ιδρυτής της Amazon έχει περιουσία που ανέρχεται στα 138,8 δισ. δολ. ενώ σύμφωνα με την λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, ο Μπέζος είναι ο μοναδικός που κατάφερε να αυξήσει κατά 3 και δισ. δολάρια την περιουσία του μόνο σε μια εβδομάδα.

    Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τζεφ Μπέζος κατέχει το 16% του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, το οποίο αποτελεί και το 95% της συνολικής περιουσίας του.

    Παρότι βέβαια ο Μπέζος είναι ο πλουσιότερος επιχειρηματίας που είδε την περιουσία του να αυξάνεται τόσο πολύ αυτήν την εβδομάδα, δεν είναι ο μόνος. Ο ιδρυτής της Nike, ο Φιλ Νάιτ, κέρδισε 800 εκατ. δολ., αφού η τιμή της μετοχής αυξήθηκε 3%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πιτσιόρλας: «Μεγάλο στοίχημα» η επαναλειτουργία των ναυπηγείων Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Rolex των 37.000 δολαρίων που φτιάχτηκε για την… παραλία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτό ήταν το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο στο α΄ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ