• Business

    Ο Καμμένος δείχνει την νέα διαπλοκή; Kατηγορεί ευθέως για μαύρα τον Καλογρίτσα του ΣΥΡΙΖΑ ΤV (και κουμπάρο του)

    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος Ετών 52. Υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Μετά το τηλεοπτικό κανάλι Star που διοικείται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον του επιχειρηματία και υποψήφιου καναλάρχη (είναι και κουμπάρος του) Καλογρίτσα. Ο υπουργός Άμυνας για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ολίγων μηνών ανάβει φωτιές στην κυβέρνηση και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του περίφημου διαγωνισμού για τις άδειες ( Τρίτη 30 Αυγούστου) . Για την ακρίβεια  κατηγορεί την οικογένεια Καλογρίτσα ότι χρηματοδοτεί με μαύρα  διάφορα σαιτ. Προφανώς ο Καμμένος θα είναι σε θέση να αποδείξει τα “μαύρα”, διαφορετικά θα πρόκειται για μια ακόμη συκοφαντία, η οποία αυτή τη φορά στρέφεται κατά της κυβέρνησης και του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη. Όμως ο επιχειρηματίας που δέχεται πολλαπλά χτυπήματα έχει να αντιμετωπίσει αύριο Παρασκευή και το Star Channel συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, το οποιο  κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της συμμετοχής των εταιρειών Ιωάννης -Βλάδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης της οικογένειας των κατασκευαστών του Χρήστου Καλογρίτσα και Dimera Media Ltd του Ιβάν Σαββίδη. Το Star ζητά να τεθούν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι δεν πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Η αίτηση που φέρει την υπογραφή του καθηγητή Πάνου Λαζαράτου, ο οποίος έχει χειριστεί τις προσφυγές της ΕΙΤΗΣΕΕ, ζητάει την αναστολή του διαγωνισμού. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που στηρίζει την Κυβέρνηση Τσίπρα έγραψε το εξής:  “Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις  ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για  κανάλι”.


    Η ανάρτηση είναι εξαιρετικά σοβαρή δεδομένου ότι ο Καμμένος κατηγορεί έναν επιχειρηματία, η συμμετοχή του οποίου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτιές άδειες έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Υπενθυμίζεται ότι πολλά δημοσιεύματα φέρουν τον κ. Καλογρίτσα εάν τελικά λάβει μια απο τις 4 τηλεοπτικές άδειες να δημιουργήσει τον ΣΥΡΙΖΑ TV.
    Χρήστος Καλογρίτσας.
    Χρήστος Καλογρίτσας.

    Ο αρμόδιος υπουργός για τον διαγωνισμό, Νίκος Παππάς δεν θα αισθάνεται καλά, αφού ο αρχηγός του κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση και υπουργός της Κυβέρνησης κατηγορεί συμμετέχοντα στον διαγωνισμό για “μαύρα” και επομένως αμφισβητεί το κύρος του διαγωνισμού.

    Είναι κουμπάροι 
    Είναι η δεύτερη φορά, που ο Πάνος Καμμένος ζητά να μην δοθεί άδεια στον Καλογρίτσα. Την πρώτη φορά συνέδεσε τον πατέρα Χρήστο Καλογρίτσα που έχει κατασκευαστική εταιρεία (με τον οποίο ο Πάνος Καμμένος είναι κουμπάροι), με τον υιό Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, που έχει καταθέσει υποψηφιότητα για άδεια καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, λέγοντας ότι “Πιστεύω ότι οι κατασκευαστές δεν μπορούν να έχουν και μέσα ενημέρωσης”.

    Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ 

    Για το θέμα, ρωτήθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας. Σε εκπομπή του ΣΚΑΙ και σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι εάν ο Π. Καμμένος έχει στοιχεία να τα παρουσιάσει δημόσια.

    Φορολογικοί έλεγχοι 

    Ο πατριάρχης της οικογένειας Χρήστος Καλογρίτσας είναι αυτήν την περίοδο υπό τρομακτική πίεση , όπως επισημαίνουν νομικές πηγές . Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί οι φορολογικές αρχές έχουν καταλογίσει σε αυτόν και τη σύζυγό του (κάνουν κοινή φορολογική δήλωση) φορολογικές υποχρεώσεις για υπόθεση συνολικού ύψους 51 εκατ. ευρώ. Ο Καλογρίτσας αντιμετωπίζει εκτός από τη φορολογική διάσταση του θέματος και την ποινική, η οποία είναι ανοικτή. Προσφάτως μάλιστα απολογήθηκε ενώπιον των αρχών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

    http://www.mononews.gr/echo-na-kano-mia-protasi-ston-fili/69249

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/trapezes-afti-ine-tromaktiki-alithia-oson/69244



    ΣΧΟΛΙΑ