ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Τράπεζας πρόκειται να περάσουν οι καταθέσεις της Τράπεζας Πελοποννήσου, η οποία θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση, μετά την αποτυχία της να καλύψει την αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έναντι αιτούμενων κεφαλαίων ύψους 17,8 εκατ. ευρώ, η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου συγκέντρωσε μόλις 400.000 ευρώ και ήταν προφανές από την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε έληγε και η προθεσμία της ΑΣΚ, ότι δεν θα έπιανε τον στόχο. Τόσο για την Πελοποννήσου, όσο και για την Παγκρήτια, η οποία τελικώς υπερκάλυψε τις κεφαλαιακές της ανάγκες, η Τράπεζα της Ελλάδος είχε ξεκινήσει διαδικασία υποβολής κλειστών προσφορών για την εξαγορά τους από συστημικές τράπεζες, την περασμένη Κυριακή.
Το προβάδισμα στο ύψος των προσφορών είχε η Εθνική Τράπεζα, η οποία θα είναι και εκείνη, που θα εξαγοράσει τις καταθέσεις, ύψους 98,9 εκατ. ευρώ, της Τράπεζας Πελοποννήσου. Το ενεργητικό της Πελοποννήσου θα οδεύσει σε εκκαθάριση. Οι επίσημες ανακοινώσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος αναμένονται πιθανότατα σήμερα.
Κατόπιν αυτού, απομένουν πλέον τρεις συνεταιριστικές τράπεζες στο ελληνικό σύστημα:
– Η Παγκρήτια Τράπεζα, η οποία υπερκάλυψε τον στόχο των 61 εκατ. ευρώ, που είχε οριστεί για τις απαιτούμενες νέες κεφαλαιακές ανάγκες, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 69,15 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι, για τον προσδιορισμό των κεφαλαιακών αναγκών των συνεταιριστικών τραπεζών, δεν είχε τεθεί βασικό και δυσμενές σενάριο. Ως εκ τούτου, τα 61 εκατ. ευρώ δεν αποτελούν ανάγκες βασικού σεναρίου, αλλά σύνολο κεφαλαιακών αναγκών, ενώ τα 130 εκατ. ευρώ για την αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας ήταν στόχος της τράπεζας, η οποία και μπορεί να συνεχίσει, αν το επιθυμεί, προς την υλοποίησή του.
– Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων που κάλυψε τα απαιτούμενα νέα κεφάλαια των 23 εκατ. ευρώ, και
– Η Συνεταιριστική Ηπείρου (Ιωαννίνων), που κάλυψε την αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου, ύψους 7 εκατ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurobank: Οι οίκοι ανεβάζουν τον πήχη – Τιμές στόχοι έως 5,40 ευρώ και ανάπτυξη από το εξωτερικό
- Εθνική Τράπεζα: Το «κρυφό χαρτί» των 1,8 δισ. ευρώ και τιμές στόχοι έως 18,75 ευρώ
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ξοδέψει ως τώρα 24,5 εκατ. ευρώ για τις φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού
- To deal των 408 εκατ. ευρώ! Άρσεναλ και Emirates μαζί έως το 2033
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.