• Business

    Ο φόβος του Brexit σκοτώνει τις ευκαιρίες απασχόλησης – εκτός αν θέλετε να εργαστείτε στους τομείς οικονομικών και τεχνολογίας

    city of london

    Το City του Λονδίνου, το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Ευρώπης


    Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο Λονδίνο μειώθηκαν κατά 21% το Μάρτιο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, δήλωσε το πρακτορείο εργασίας Morgan McKinley. Ανέφερε ότι ο αριθμός των θέσεων έπεσε στις 7.215 από 8.325 που ήταν ένα μήνα πριν. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσους αναζητούν εργασία στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε κατά 44% από τον περσινό Μάρτιο, παρόλο που σημειώνεται πτώση ήδη από το Φεβρουάριο του 2016.

    Ο Hakan Enver, στέλεχος στη Morgan McKinley, δήλωσε πως το αρνητικό κλίμα που επικρατεί – συμπεριλαμβανομένου και του δημοψηφίσματος για την παραμονή στην Ευρώπη τον Ιούνιο – έχει αρχίσει να επηρεάζει και την αγορά εργασίας.

    «Με τις αναφορές για καθυστέρηση στην οικονομία, τις απολύσεις, με το δημοψήφισμα για το Brexit να πλησιάζει και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο, δεν είναι να απορεί κανείς που τα νούμερα σημειώνουν πτώση», είπε. «Με όλα αυτά να συμβαίνουν, εκπλήσσομαι και που διατηρήθηκαν και τόσο καλά».

    Η αναφορά επίσης παραθέτει και μια μελέτη της PwC που δείχνει ότι ένα ενδεχόμενο Brexit μπορεί να κοστίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο κοντά στις 950.000 θέσεις εργασίας και να «παρουσιάσει μια τρύπα 1 δις λιρών στην οικονομία».

    Οι ακριβείς συνέπειες ενός Brexit στη βρετανική οικονομία είναι ακόμα άγνωστες, αλλά ήδη πολλές επιχειρήσεις έχουν προειδοποιήσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν όχι.

    Την προηγούμενη βδομάδα, η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών Airbus προειδοποίησε τους Βρετανούς εργαζόμενους ότι το να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προκαλέσει συνέπειες σε μελλοντικές επενδύσεις.

    Παρά το συννεφιασμένο σκηνικό στην αγορά εργασίας, η αναφορά έχει και καλά νέα για όσους ψάχνουν για δουλειά στους τομείς οικονομικών και τεχνολογίας, μιας και οι τράπεζες βλέπουν όλο και πιο θετικά τα πρακτορεία εργασίας και προώθησης εργαζομένων.

    «Οι εταιρείες στους τομείς οικονομικών και τεχνολογίας ακόμα προσλαμβάνουν πολλούς και ψάχνουν μάλιστα και για κορυφαία στελέχη», είπε ο Enver.

    «Πολλοί βλέπουν τις οικονομικοτεχνολογικές εταιρείες πιο δημιουργικές και καινοτόμες από τις παραδοσιακές τράπεζες. Επίσης, η νέα γενιά επαγγελματιών έχουν ανεπτυγμένο το επιχειρηματικό πνεύμα πολύ περισσότερο από τους προγόνους τους. Και οι εταιρείες αυτές προσελκύουν αυτό ακριβώς το mindset».

    Ο Enver προσθέτει ότι το ευέλικτο ωράριο εργασίας που οι οικονομικοτεχνολογικές εταιρείες προσφέρουν προσελκύει όσους αναζητούν εργασία.

    «Παρόλο που οι μισθοί τείνουν να είναι χαμηλότεροι από ότι στις τράπεζες, το γεγονός ότι οι οικονομικοτεχνολογικές επιχειρήσεις προσφέρουν καλύτερη ισορροπία δουλειάς-προσωπικής ζωής αποτελεί ισχυρό κίνητρο», συνεχίζει.\

    Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει μια πτώση στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον οικονομικό τομέα στο Λονδίνο, που αντικατοπτρίζει τη συνολική μείωση των θέσεων εργασίας:

    ukchartjobs

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/michalis-sakellis-i-ikonomiki-krisi-stin-ellada-paroplizi-tin-elliniki-aktoploia/37646

     



    ΣΧΟΛΙΑ