• Business

    Ο Έλληνας εφοπλιστής που θεωρεί… ευλογία τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας

    Νέο φάρμακο στη μάχη κατά της COVID-19 – O Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Γιουρούκος χρηματοδότησε μέρος της έρευνας

    Γιώργος Γιουρούκος


    Μπορεί για τις διεθνείς αγορές ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα να αποτελεί μία πολύ ανησυχητική εξέλιξη, όμως για την αγορά των containerships ήταν… μάννα εξ ουρανού, σύμφωνα με τον Έλληνα εφοπλιστή Γιώργο Γιουρούκο.

    Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Global Ship Lease, μιλώντας σε πάνελ του Capital Link International Shipping Forum στη Νέα Υόρκη, τόνισε πως η υπερβολική προσφορά πλοίων προκαλεί κυκλικότητα σε μία αγορά όπου η ζήτηση διαρκώς αυξάνεται.

    «Ήταν το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στα containers τα τελευταία χρόνια», υποστήριξε ο Γ. Γιουρούκος, εξηγώντας: «Ο εμπορικός πόλεμος έχει θέσει υπό έλεγχο την προσφορά. Έχει τρομάξει τον κόσμο».

    Όπως επεσήμανε, για το λόγο αυτό οι παραγγελίες νεότευκτων containerships είναι σε ιστορικό χαμηλό, επιτρέποντας στον κλάδο να αναπτυχθεί σταθερά χωρίς κυκλικά σκαμπανεβάσματα. «Ειλικρινά, δεν ανησυχώ για τους εμπορικούς πολέμους», σχολίασε, σύμφωνα με το TradeWinds, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αγαθά θα παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες αντί για την Άπω Ανατολή. Αν δεν παράγονται στην Κίνα, θα παράγονται στο Βιετνάμ ή κάπου αλλού».

    Σύμφωνα με την Clarksons, μόνο 72 είναι τα containerships που έχουν παραγγελθεί έως το 2021.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:    Χ. Βαφειάς: Φλερτ με υποψήφιους επενδυτές στη Νέα Υόρκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ν. Τσάκος: Γιατί η ΤΕΝ βάζει πωλητήριο σε πέντε τάνκερ του στόλου της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Χρ. Οικονόμου: Μεγάλο deal της TMS Cardiff με τη Vitol



    ΣΧΟΛΙΑ