• Business

    Ο εκατομμυριούχος που αποκαλείται ο «Steve Jobs» της κάνναβης

    • NewsRoom


    Από έναν επιληπτικό έφηβο, σε έναν εκατομμυριούχο της βιομηχανίας κάνναβης  

    Σε ηλικία των 14 ετών, ο Joshua Haupt ξύπνησε σε ασθενοφόρο. Υποτίθεται ότι ήταν στο σχολείο, αλλά είχε υποστεί μια κρίσει στο τραπέζι του πρωινού. Αργότερα εκείνη την ημέρα, ο Haupt διαγνώστηκε με επιληψία.

    Αυτή η διάγνωση οδήγησε τελικά τον Haupt στο δρόμο για να γίνει επιχειρηματίας στη βιομηχανία κάνναβης. Σήμερα, ο Haupt, 32 ετών, έχει περιουσία εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένου του 16% των μετοχών της Medicine Man Technologies.

    Ο Haupt, ο οποίος ζει στο Ντένβερ, έκανε την περιουσία του μετά την κυκλοφορία ενός οδηγού κάνναβης που έγραψε ο ίδιος και μια σειρά θρετικών συστατικών για καλλιέργια, Success Nutrients. Το 2017, πούλησε και τις δύο εταιρείς στην συμβουλευτική εταιρεία κάνναβης Medicine Man Technologies, για 7 εκατομμύρια μετοχές στην Medicine Man. Ο Haupt κατέχει προσωπικά 4,4 εκατομμύρια μετοχές στη Medicine Man, σύμφωνα με την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, οι οποίες σήμερα ανέρχονται σε περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια.

    Στις αρχές των 20 του, η οικογένεια του Haupt δεν ήταν σίγουρη ότι κατευθυνόταν προς τη σωστή πορεία. Στο γυμνάσιο άρχισε να καλλιεργεί κάνναβη για να αποτρέψει τις επιληπτικές κρίσεις του. Στο Κολοράντο, όπου ζει, η ιατρική μαριχουάνα είναι νόμιμη για επιληπτικούς από το 2000.

    Ο Haupt ήταν αποφασισμένος να βρει ένα εναλλακτικό φάρμακο για τις κρίσεις του, αφού η φαρμακευτική αγωγή επιληψίας του προκαλούσε ανεπιθύμητες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της τριχόπτωσης και της αύξησης του σωματικού βάρους, η οποίες έχασαν την εμπιστοσύνη του στην αγωγή.

    Josh Haupt cannabis entrepreneur

    Αλλά εκείνη την εποχή, η χρήση ιατρικής μαριχουάνας ήταν έντονα αποδοκιμασμένη από το ευρύ κοινό, δήλωσε ο Haupt. «Η στάση απέναντι στη κάνναβη ήταν ‘κρατήστε την πίσω από κλειστές πόρτες’», λέει ο ίδιος στο CNBC. “Μην αφήνετε κανέναν να το γνωρίζει αυτό”, πρόσθεσε.

    Αλλά ο Haupt δεν ανησυχούσε για το στίγμα. Ανησυχούσε περισσότερο για την υγεία του. «Όταν ήμουν περίπου 22 ετών, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι δεν μπορούσα πλέον να συνεχίσω να έχω αυτές τις παρενέργειες, με κίνδυνο ηπατικής ανεπάρκειας και άλλα πράγματα που απλά δεν θέλεις να αντιμετωπίζεις μια ζωή», είπε.

    Ο Haupt αναφέρει ότι οι μέθοδοι καλλιέργειας του αποδίδουν τρεις φορές περισσότερη κάνναβη από τον μέσο καλλιεργητή. Αναφέρει λεπτομερώς τη μέθοδο του στον οδηγό του αξίας $500, “Three A Light”. Ο τίτλος αναφέρεται στα τρία κιλά κάνναβης που παράγεται ανά λάμπα φωτός, η οποία χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους για την τόνωση της φωτοσύνθεσης. Εκτός από το βιβλίο, ο Haupt σχεδίασε επίσης μια σειρά θρεπτικών συστατικών για την καλλιέργεια κάνναβης, που ονομάζεται Success Nutrients.

    Επί του παρόντος, είναι ο επικεφαλής εσόδων της Medicine Man Technologies, η οποία απέκτησε τις εταιρείες του.

    Ο πατέρας δύο παιδιών αναφέρει ότι είναι τώρα δεν έχει επιληπτικές κρίσεις. Στην ηλικία των 24 ετών, αντικατέστησε τη φαρμακευτική του αγωγή για επιληψία με την CBD, τη μη ψυχοδραστική ουσία της μαριχουάνας. Το 2018, ο οργανισμός FDA ενέκρινε το Epidemiolex, το πρώτο φάρμακο που περιέχει συνταγή CBD, για τη θεραπεία δύο σπάνιων και σοβαρών μορφών επιληψίας.



    ΣΧΟΛΙΑ