• Business

    Ο Χρήστος Μεγάλου στην Safe Bulkers του Χατζηιωάννου

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Ένας τραπεζίτης με εμπειρία στα διεθνή δρώμενα ο Χρήστος Μεγάλου εισέρχεται στο ΔΣ σε μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες του πλανήτη. Την Safe Bulkers του Έλληνα εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου. Ο κ. Μεγάλου ορίστηκε μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου με απόφαση των μετόχων στην Γενική Συνέλευση της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό στις 23 Σεπτεμβρίου. Τον τελευταίο χρόνο o τραπεζίτης Χρήστος Μεγάλου δραστηριοποιείται στο Λονδίνο  μέσω της εταιρίας του Tite Capital Limited London.

    Η Safe Bulkers είναι μια εταιρεία με διεθνή παρουσία και παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, όπως φορτία άνθρακα, σιτηρών και σιδηρομεταλλευμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο για λογαριασμό των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (δείκτης NYSE) και διαχειρίζεται έναν στόλο 36 πλοίων τύπου panamax, kamsarmax, post-panamax και capesize συνολικής χωρητικότητας 3.261.800-dwt.

    Σε αναδιάρθρωση δανείων 

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr προ ολίγων εβδομάδων σε συμφωνία με τη Royal Bank of Scotland (RBS) για την αναδιάρθρωση των δανείων της προχώρησε η  Safe Bulkers. Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην τροποποίηση των όρων και της χρονικής διάρκειας της δανειακής της σύμβασης, ύψους 73,4 εκατ. δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη συμφωνία για αναδιάρθρωση του χρέους της εταιρίας και προς την Danish Ship Finance, ύψους 40 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, κατά τους τελευταίους μήνες η Safe Bulkers έχει πετύχει αντίστοιχες συμφωνίες με τρεις ακόμα τράπεζες, τις DNB, ING Bank και DVB.

    Η νέα σύμβαση με την RBS προβλέπει μεταξύ άλλων ότι ο λόγος αξίας προς δάνειο για τα πλοία που έχουν χρηματοδοτηθεί μέσω του συγκεκριμένου δανείου θα πρέπει να ξεπερνά το 110% μέχρι το τέλος του 2017 και το 120% από το 2018 και έπειτα.

    Οι 40 μεγαλύτεροι εφοπλιστές
    Οι 40 μεγαλύτεροι εφοπλιστές

    Παράλληλα, η εταιρία συμφώνησε για αλλαγή του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των δανείων. Συγκεκριμένα, για τους υπόλοιπους μήνες του 2016 θα πληρώσει 3,8 εκατ. δολάρια, ενώ το 2017 και το 2018 δεν θα πληρώσει και οι δόσεις θα μεταφερθούν στις επόμενες χρήσεις.

    Όπως είχε δηλώσει ο κ. Λουκάς Μπαρμπαρής, Πρόεδρος της Safe Bulkers, “η συμφωνία με την RBS, είναι η πέμπτη κατά σειρά συμφωνία με τράπεζα που προβλέπει αναδιάρθρωση των χρεών της εταιρίας μας και βελτίωση των όρων των δανειακών συμβάσεων, καθώς μετατοπίζεται χρονικά η αποπληρωμή περίπου 5,7 εκατ. ευρώ του χρέους που επρόκειτο να καταβάλουμε μέχρι το 2018, για τα έτη μετά το 2019. Οι τροποποιημένοι όροι αντιπροσωπεύουν περίπου το 76% του χρέους μας.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/ekplixi-o-kalogritsas-ferete-na-plironi-ti-deftera-18-ek-evro-gia-tin-adia/76905

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/bulgari-fendi-ke-diesel-xanachtizoun-tin-italia/76873



    ΣΧΟΛΙΑ