• Business

    Ο Χατζηπατέρας απέκτησε ακόμα 20.000 μετοχές της Dorian LPG

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Η πρόσφατη κίνηση της ABN Amro να υποβαθμίσει τη μετοχή της Dorian LPG από «buy» σε «hold», επικαλούμενη τις δυσκολίες στον κλάδο της αγοράς LPG, δε φαίνεται να πτοεί ιδιαίτερα τον Γιάννη Χατζηπατέρα, ο οποίος πρόσφατα δαπάνησε σχεδόν 150.000 δολάρια για να αυξήσει το μερίδιό του στην εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Dorian LPG, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, αγόρασε 20.000 μετοχές της εταιρείας στην τιμή των 7,39 δολαρίων, δαπανώντας συνολικά 147.800 δολάρια, και πλέον διαθέτει συνολικά 2,2 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, που αποτιμώνται στα 16,8 εκατομμύρια δολάρια.

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο Αύγουστο η Dorian LPG προχώρησε σε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του οικονομικού έτους 2015 ανέκτησε μετοχές ύψους σχεδόν 11 εκατομμυρίων ευρώ.

    Πάντως, και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2016 δεν ήταν καθόλου άσχημα: η Dorian LPG κατέγραψε κέρδη 20,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 8,8 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, ενισχυμένη και από την ανάπτυξη του στόλου της, που πλέον ανέρχεται στα 22 πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι με χρονοναύλωση.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, η αγορά LPG ήταν ισχυρή στο πρώτο πεντάμηνο του 2016, με περισσότερες από τις μισές εξαγωγές LPG από τις ΗΠΑ να κατευθύνονται προς την Άπω Ανατολή. «Η χρησιμοποίηση VLGC έχει παραμείνει υψηλή (άνω του 90%) στη μεγαλύτερη διάρκεια του φετινού έτους. Με πάνω από 80 εκατομμύρια τόνους θαλάσσιου εμπορίου LPG να αναμένονται το 2016, πιστεύουμε ότι τα περισσότερα από τα πλοία του στόλου θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό σε χρήση», τονίζει η Dorian LPG, προσθέτοντας: «Περιμένουμε ότι, κατά τη διάρκεια του τρίτου ημερολογιακού τριμήνου του 2016, το εποχιακό πρόγραμμα ανεφοδιασμού του αποθέματος θα ξεκινήσει στη Δύση, απαιτώντας αναδιάρθρωση των αποθεμάτων που κατά κανόνα οδηγεί σε αυξημένη δραστηριότητα στις αγορές LPG».

    Πάντως, η εταιρεία αναγνωρίζει πως δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι η τάση για ισχυρή ζήτηση στις αγορές LPG θα συνεχιστεί, ή ότι η αγορά δεν θα επηρεαστεί από αλλαγές στα ναύλα, τους εξαγωγικούς όγκους ή τη νέα διώρυγα του Παναμά.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/58184-2/58184



    ΣΧΟΛΙΑ