• Business

    Ο CEO της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας παραιτήθηκε – Τι λένε οι αναλυτές

    Jean-Pierre Mustier


    Ο Jean-Pierre Mustier ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τα καθήκοντα του διευθύνοντα συμβούλου στην UniCredit, και οι αναλυτές έσπευσαν να σημειώσουν τις επιπτώσεις της κίνησης αυτής για την τιμή της μετοχής της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας.

    Ο Mustier είπε ότι θα παραιτηθεί επίσημα στο τέλος της θητείας του τον Απρίλιο, μετά από διαφορές με το διοικητικό συμβούλιο. «Τους τελευταίους μήνες, έχει καταστεί προφανές ότι η στρατηγική «Team 23» δεν αντιστοιχεί πλέον στην τρέχουσα σκέψη του διοικητικού συμβουλίου», είπε. Το Team 23 είναι η τρέχουσα στρατηγική της τράπεζας, η οποία περιελάμβανε σχέδια για πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και αλλαγές χαρτοφυλακίου ομολόγων με σκοπό την ενίσχυση του κεφαλαίου και την βελτίωση του κόστους χρηματοδότησής της.

    Ο 59χρονος Mustier είναι διευθύνων σύμβουλος της UniCredit από τον Ιούλιο του 2016.Ηγήθηκε μιας αναδιοργάνωσης, εκκαθάρισε τον ισολογισμό και άντλησε δεκάδες δισ. ευρώ από πωλήσεις μετοχών και assets.

    Οι αντιδράσεις των αναλυτών

    Ο Carlo Tommaselli, αναλυτής της Société Générale, υποβάθμισε τη σύσταση για την UniCredit από Buy σε Hold και την τιμή-στόχο σε €7,20 από τα 9 ευρώ προηγουμένως. Εκτιμά ότι η UniCredit πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάκαμψη των βασικών εσόδων, στην απόκτηση μεριδίου αγοράς στη Λομβαρδία και στη διαχείριση πλούτου.

    Οι αναλυτές της Citi, με επικεφαλής τον Azzurra Guelfi, έδωσαν σύσταση Neutral από Buy και μείωσαν την τιμή-στόχο σε €9,70 από 10,40.

    Οι αναλυτές στο Jefferies, με επικεφαλής τον Benjie Creelan-Sandford, διατήρησαν τη σύσταση σε Hold. Είπαν ότι θα υπάρξουν «ουσιαστικές αλληλεπικαλύψεις» μεταξύ της UniCredit και της Banca Monte dei Paschi di Siena.

    Στο ταμπλό, η τιμή της μετοχής της UniCredit υποχωρεί κατά 5% στα 8,21 ευρώ, ενώ η Monte dei Paschi ενισχύεται κατά 4%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ