• Business

    Ημέρα κρίσεως για τον CEO της Boeing

    • NewsRoom

    Dennis Muilenburg


    Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Co, Dennis Muilenburg, θα αντιμετωπίσει τους μετόχους τη Δευτέρα για πρώτη φορά μετά από δύο θανατηφόρες συντριβές που οδήγησαν στην καθήλωση του στόλου 737 MAX παγκοσμίως και πυροδότησαν έρευνες, αγωγές και απότομη απώλεια αξίας μετοχών.

    Αντιμετωπίζοντας τη μεγαλύτερη κρίση της θητείας του, ο Muilenburg θα προσπαθήσει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο μέλλον της εταιρείας καθώς και του best seller αεροσκάφους της, καθώς οι ερωτήσεις παραμένουν γύρω ​​από την ασφάλεια του μοντέλου.

    Η οικογένεια και οι φίλοι της 24χρονης αμερικανίδας Samya Stumo, ενός από τα θύματα της συντριβής του 737 MAX της Ethiopian Airlines στις 10 Μαρτίου, θα πραγματοποιήσουν μια σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από το χώρο συνάντησης.

    Η συντριβή, που στοίχισε τη ζωή και στους 157 επιβαίνοντες του σκάφους όταν έπεσε στο έδαφος λίγο μετά την απογείωση, ήρθε πέντε μήνες μετά από μια παρόμοια συντριβή ιδίου αεροσκάφους της Lion Air, που σκότωσε τους 189 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

    Ο Muilenburg θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τη καθήλωση των αεροσκαφών της Boeing μετά την ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων στο Σικάγο, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

    Η Boeing βρίσκεται υπό πίεση να παράσχει ένα λογισμικό και ένα νέο πακέτο κατάρτισης πιλότων που θα πείσει τις παγκόσμιες ρυθμιστικές Αρχές και το κοινό ότι τα αεροσκάφη της είναι ασφαλές να πετάξουν και πάλι.

    Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των Η.Π.Α. θα μπορούσε να επιτρέψει στο αεροσκάφος 737 MAX της Boeing να πετάξει στα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, δήλωσαν σήμερα δύο πηγές στο Reuters.

    Εν τω μεταξύ, οι παραδόσεις του 737 MAX, τις οποίες οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο είχαν στηρίξει για να εξυπηρετήσουν μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία αεροπορικών ταξιδιών για τα επόμενα χρόνια, βρίσκονται σε αναμονή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραμπ σε Boeing: Να αλλάξετε το όνομα των Boeing 737 Max

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ethiopian Airlines: Πού αποδίδεται η συντριβή του Boeing 737 MAX 8 -Τι λέει το προκαταρκτικό πόρισμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πανωλεθρία για American Airlines λόγω Boeing 737 MAX: Ακυρώνει ημερησίως 115 πτήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ